Ještě jedno sousto…

    ...to přece moje boky nemůžou poznat!

    Tahle hrozná zaklínadla sužují spoustu z nás a většinou přicházejí nezvány v předletním období. A přesně v tu chvíli přicházejí (zvány) nové kuchařky našeho nakladatelství.

    Je jich šest, zaměřují se na zdravý životní styl a jsou prostě skvělé. Nebo mně tedy učarovaly. Chytré recepty, dobrá témata, svěží design, krásné fotky, v kuchyni mi leží na stole nonstop.

    Každá z kuchařek je rozdělena na snídaně, obědy, večeře a dezerty. Na začátku je krátký úvod popisující výhody a smysl zaměření kuchařky. Například v Sugar-free kuchařce je vysvětlen rozdíl mezi cukrem a fruktózou, co jsou skryté cukry, jaké jsou správné tuky a bílkoviny, které našemu tělu neškodí. Dokonce je zde i strana s názvem „Pády a touhy“ a ta se snaží předejít našim touhám po čokoládě a cukrárně. Za mě tedy ideální kniha, pokud si chcete držet zdravou linii.

    Veganská kuchyně

    Jelikož spousta z nás již je citlivá na různé alergeny, zařadili jsme mezi kuchařky i bezlepkovou. S touto kuchařkou se k dobrým jídlům probojujete i přes nesnášenlivost na lepek.

    Na receptech se mi líbí, že jsou logicky řazeny a pochopí je i kuchař-začátečník. Nejsou to recepty naší babičky, ale to mi vyhovuje. Jídla nepatří do minulého století, naopak jdou s dobou. Můžete si vybrat lehká jídla, dietní varianty nebo naopak úplně normální, plně vydatná jídla. Recepty jsou pro mě často neznámé, a tak rozšířily můj kuchařský slovník o jídla jako Ceviche či Chimichurri.

     A tak celá rodina jí ve stylu superfood (často i slowfood, protože jako kuchařka nejsem nejrychlejší), vegan, sugar-free, detox… Ale ani jim to nevadí, protože ta jídla jsou prostě dobrá. A ne, není to mnou, to mi věřte :)

    Sugar-free kuchyně

    Bára Svojtková

    31.5.2017

    Další články

    nahoru