Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Knihy plné pohádek, sešity plné úkolů

Tati, mami, co budeme číst večer před spaním? Tak na tuhle dětskou otázku už známe odpověď. A můžeme vám poradit rovnou na celý rok dopředu! A to nejen co se týče pohádek, ale i procvičování a úkolů pro předškoláky.

Pohádky rozvíjí dětskou fantazii a přináší ponaučení o fungování světa. Pracovní sešity s úkoly zase báječně zabaví děti ve věku kolem 3 let. To vše vám představí únorové knižní novinky od Svojtky.

Nezapomeňte ani na naši akci VÝPRODEJ, kde najdete pro každého něco, navíc za skvělé ceny. Ale pospěšte, tyto slevy netrvají věčně ;)

Na každý den pohádku

Velice oblíbené mezi malými i dospělými čtenáři jsou velké sbírky příběhů 365 pohádek. Základem této série je kniha 365 pohádek před spaním, která se vyprodala, a proto jsme pro vás připravili její dotisk. Je tedy na našem e-shopu opět k dostání. Ale aby se sama v temném lese nebála, přišly ji doprovodit dvě knižní sestřičky:

Jak už názvy napovídají, na každý den najdete v těchto sbírkách jeden příběh. Jsou to známé i méně známé pohádky. Některé delší příběhy jsou rozděleny na více částí, a tak vzniká napínavá četba na pokračování.

365 pohádek z celého světa s vámi zabrousí do lidových vyprávění ze všech možných krajin. Najdete tam nejen oblíbené evropské pohádky od klasiků jako Grimmové či Perrault, ale i tradiční, méně obvyklé, a o to zajímavější mýty a pověsti domorodých obyvatel.

365 pohádek, příběhů a pověstí vám navíc představí i legendy z mytologie antických nebo severských národů. Můžete se tak těšit na Thóra, Herkula a další nestárnoucí hrdiny.

Když budou vaši malí posluchači při čtení před spaním obzvlášť zvědaví, zvládnete klidně více pohádek za večer a za rok můžete přečíst všechny 3 tyto pohádkové sbírky. To je panečku knižní výzva!

 CZ (5)

Gakken - nové pracovní sešity z Japonska

Velkou novinkou v naší nabídce jsou od února 2024 pracovní sešity ze série Gakken, původem z Japonska. Možná si říkáte, že vám to něco připomíná… ano, oblíbené sešity Kumon, hojně využívané rodiči i pedagogy ve školkách v rámci předškolní přípravy, jsou těmto novým Gakkenům v lecčems podobné. Společné mají to, že:

  • jde o propracovaný systém rozvoje dovedností předškoláků;
  • úroveň obtížnosti aktivit v jednotlivých knihách postupně narůstá;
  • tituly na sebe navazují a pokrývají všechny podstatné předškolní dovednosti.

Tam, kde Kumony sází na minimalismus a strohou grafickou podobu stránek, jsou Gakkeny pestřejší a na první pohled ztřeštěnější a bláznivější svým designem. To může některým dětem vyhovovat více. Ilustrace jsou atraktivnější.

Mohlo by se zdát, že si Kumon a Gakken konkurují, ale není tomu tak. Naopak se skvěle doplňují. Pokud už máte všechny Kumony vyplněny, díky Gakkenům můžete pokračovat v procvičování a jejich hravý styl přinese do vaší domácí přípravy s dětmi osvěžení. V první várce Gakken Workbooks Play Smart, kterou vydáváme, jsou pokryty úkoly pro děti od 2 do 3 let. Začíná se 2 sešity Moje první kniha aktivit:

Následuje První učení 2+ a První učení 3+. Dále může vaše dítě procvičovat v sešitech Buduj dovednosti 2+ a Buduj dovednosti 3+.

Zaměřené na rozvoj kognitivních schopností jsou pak tituly:

Obecně jsou sešity z japonské edice Gakken plné pestrobarevných obrázků – zvířat, zeleniny, ovoce, hraček a dalších věcí, jež jsou pro předškoláky známé a snadno rozpoznatelné. Provázejí děti stránku za stránkou metodou „krok za krokem“, a tak pomáhají dětem budovat jejich sebedůvěru ve vlastní schopnosti, rozvíjí jemnou motoriku, koncentraci a kritické myšlení.

Pokud už se vám osvědčily Kumony a chcete vyzkoušet něco nového, ale v podobném stylu, Gakken Workbooks Play Smart vás rozhodně nezklamou. Zatím jsme pro vás vybrali ty nejoblíbenější. Doufáme, že se vám budou líbit a že vám v budoucnu budeme moct přinést i další díly z této celosvětově využívané edice.

 CZ (2)

Nové leporelo od autorů populárního Gruffala

Úspěšné autorské duo Julia Donaldson a Axel Scheffler, které pro děti už desítky let tvoří milovaná veršovaná leporela a příběhy (nejznámější ze všech je Gruffalo), má na kontě i pohádkovou, bohatě ilustrovanou básničku Šnek a velryba. Její zkrácenou verzi, vhodnou už pro batolata, vám nyní přinášíme v leporelu s pohyblivými prvky na principu Tlač, táhni, posouvej. Pokud jste našimi věrnými čtenáři, pamatujete si dobře, že v této podobě vyšel už i Gruffalo.

cz

U dalšího přehledu knižních novinek z nakladatelství Svojtka se s vámi budeme těšit zase v březnu. Do té doby nezapomeňte důkladně prozkoumat naši časově omezenou nabídku VÝPRODEJ, kde najdete opravdové knižní poklady za neopakovatelně nízké ceny.