Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Měsíc knihy BŘEZEN přináší Trhlou STŘEDU a s ní velkou slevu

Březen jako měsíc knihy a čtenářů se u nás slaví už bezmála neuvěřitelných 70 let, protože tato akce začala v 50. letech minulého století.

Pryč jsou doby, kdy za měsícem knih stála tehdejší ideologie. Dnes si jej připomínáme hlavně pro zvýšení povědomí o čtenářské gramotnosti. Knihovny a jiné organizace pořádají události podporující čtení a nakladatelství jako to naše se snaží dostat své knihy k co nejširšímu okruhu čtenářů. A protože se zaměřujeme na knihy pro naše nejmenší, je pro nás v rámci Měsíce knihy 2024 velkým tématem i to, proč je důležité si s dětmi číst.

Rychlé opáčko: Proč je důležité číst dětem / s dětmi

Na téma důležitosti společného čtení už jste si od nás vyslechli nejedno „kázání“, například v tomto článku. Nechceme znovu přesvědčovat přesvědčené. Víme, že pro své děti děláte maximum a chcete pro ně jen to nejlepší. Možná i proto čas od času zabrousíte na stránky našeho nakladatelství, že? U příležitosti Března 2024, Měsíce knihy, se ale hodí udělat si rychloopáčko, proč je důležité číst si doma s dětmi.

 

Trhlá STŘEDA: na ni počkat se vyplatí

Oslavte s námi Březen Měsíc knihy tím, že si pořídíte domů ke čtení s dětmi nějakou pěknou knížku za skvělou cenu. Ideální příležitost se vám naskytne už tuto středu 20. března 2024. Po celý den – tedy plných 24 hodin, kdy bude v kalendáři svítit právě toto datum – vám dáme na e-shopu Svojtka.cz 15% slevu v rámci akce Trhlá středa.

To ovšem znamená, že knihy, které jsou u nás na stránkách už standardně o 15 % levnější, pořídíte s celkovou slevou až 30 %!

Trhlá středa je den, na který se počkat vyplatí, pokud uvažujete o koupi dětských knih, ať už máte v košíku naházenou celou věž leporel, nebo plánujete pořídit některou z výpravných interaktivních pop-up encyklopedií typu Nej… V POHYBU.

Inspirovat se můžete v našich Novinkách anebo kategorii Jarních knih, která se do současných teplých a slunných dnů vyloženě hodí. A víte, že ve středu 20. 3. 2024 nastává v našich končinách také jarní rovnodennost? Kdy jindy pořídit dětem knihu s tématem jara než teď?

Mezinárodní den knihy

Jen tak na okraj, to že březen je měsícem knih a čtenářů, neznamená, že do něj spadá také Světový den knihy. Na ten si budeme muset ještě měsíc počkat, slaví se totiž 23. dubna. Na toto datum totiž také připadá výročí úmrtí dvou velkých spisovatelů – Shakespeara a Cervantese.

Určitě i Mezinárodní den knihy (World Book and Copyright Day) bude příležitostí k oslavám a akcím podporujícím čtení. Teď se ale soustřeďme na to, co je před námi – na probíhající Březen Měsíc knihy a čtenářů a na Trhlou středu, během níž si nakoupíte knihy od Svojtky až o 30 % levněji.

Brousíte si zuby na nějakou obzvlášť lákavou knihu? Pochlubte se nám svým úlovkem z Trhlé středy na sociálních sítích a nezapomeňte označit nakladatelství Svojtka na Facebooku nebo Instagramu.