Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Sešity Gakken – zábavné úkoly a cvičení pro předškoláky

Může se to zdát jako nadlidský úkol – zabavit předškoláka, a ještě ho přitom něco naučit. Hlavně nenápadně, aby nepojal ani stín podezření, že se vlastně vzdělává, a ne si jen hraje. A víte co? Není to zas tak složité. Ne, když vám oporu poskytnou pracovní sešity Gakken Workbooks Play Smart.

Jejich autoři, týmy pedagogů a editorů, totiž přesně vědí, jak rodičům předškoláků usnadnit život. A jsou právě tak nadesignované, aby předškoláky vyplňování bavilo a neztráceli motivaci posouvat se k dalším aktivitám s rostoucí obtížností. S rokem 2024 tak konečně přicházejí i na český trh tyto celosvětově využívané knihy pro předškoláky, původem z Japonska.

Úkoly pro předškoláky: Z Dálného východu do celého světa

Japonsko – možná vám to něco připomíná. Ano, odtamtud pocházejí i sešity pro předškoláky z řady Kumon. Japonci to zkrátka umí. Vědí, jak navrhnout aktivity, aby udržely dětskou pozornost a zároveň rozvíjely klíčové dovednosti. Co mají Kumon a Gakken společné?

  • V obou případech jde o propracovaný, komplexní systém rozvoje dovedností dětí v rámci přípravy na školu a budoucí vzdělávání.
  • Úroveň obtížnosti úkolů v knihách postupně narůstá, čímž se buduje dětská důvěra v sebe sama a ve své schopnosti.
  • Sešity na sebe navazují a pokrývají všechny podstatné oblasti a témata, která úkoly pro předškoláky mohou obsáhnout.

Gakken - moje první kniha aktivit.

Atraktivní předškolní příprava: Jde to i bez obrazovek

Předškoláci a úkoly. Jde to k sobě? Neměli bychom jim radši dopřát volné dětství bez úkolů, kterých si beztak ve škole „užijí“ dost? Taková knížka pro předškoláky z řady Play Smart však není o tvrdém bezmyšlenkovitém drilu, hlavně aby měl ten náš malý Einstein už od 1. třídy náskok. Tato předškolní příprava je jemná, nenápadná, a hlavně zábavná pro děti i jejich rodiče. Společné plnění aktivit představuje kvalitně strávený rodinný čas.

Gakkeny mají tak atraktivní zpracování, že společné plnění úkolů se vyvine do situací, kdy k nim bude dítě chtít zasednout samo. Vy získáte cenný čas pro sebe, jenž budete moct věnovat práci či odpočinku s vědomím, že o dítě je dobře postaráno (BONUS: aniž by přitom muselo koukat do displeje).

Gakken - první učení.

Cvičení pro předškoláky: Vyberte si konkrétní sešit pro vaše dítě

Hravý, rozjásaně barevný styl Gakkenů přinese do vaší domácí přípravy s dětmi vítané osvěžení. V první várce Play Smart, která v Česku vychází, najdete cvičení pro předškoláky od 2 do 4 let. Záleží samozřejmě na vyspělosti dítěte, kterou jste nejlépe schopni posoudit vy, jeho rodiče. Doporučujeme začít dvěma sešity Moje první kniha aktivit:

Na ně navazuje První učení 2+ a První učení 3+ (vybírejte dle věku). Pracovní sešity pro předškoláky zaměřené na rozvoj kognitivních schopností jsou ty s výmluvným názvem Procvičuj mozek:

Jaké další najdou mezi Gakkeny předškoláci aktivity? Všeobecný rozvoj jim dopřejete pořízením sešitů Buduj dovednosti 2+ a Buduj dovednosti 3+. Opět na sebe navazují a liší se doporučeným věkem.

Gakken - procvičuj mozek.

Play Smart: Učení hrou zůstává nejlepší metodou

Pokud hledáte knižní tipy na dárky pro předškoláka, sešity Play Smart z japonské edice Gakken jsou ideální volbou. Na první pohled se jim zalíbí, jsou plné pestrobarevných obrázků – zvířat, zeleniny, ovoce, hraček a dalších věcí, které jsou pro děti známé z jejich přirozeného prostředí. Play Smart je synonymem pro učení hrou, vzdělávací metodu, která děti chytne a nepustí, neboť jim umožňuje zažívat zábavu s dobře známými a oblíbenými objekty.

Gakken - buduj dovednosti

Jak při učení pro předškoláky ideálně postupovat? Nespěchejte, na děti netlačte. Postupujte v klidu stránku za stránkou, krok za krokem. Gakkeny jsou právě k tomu určené. Pomáhají tak dětem budovat jejich jistotu a důvěru ve vlastní schopnosti. Přitom se rozvíjí jemná motorika, vícesmyslové vnímání a kritické myšlení.

Edice Play Smart se ke vzdělávání předškoláků využívá po celém světě. Vyzkoušejte tyto knihy i v češtině. Vyberte si první z titulů, nabídněte jej vašemu dítěti, ukažte mu, jak jej vyplňovat, a uvidíte, že záhy nezůstane jen u jednoho. Gakkeny se stanou oblíbenými společníky vašich předškoláků při cestě za budoucími úspěchy.