Při objednávce nad 700 Kč dostanete knihu jako dárek ZDARMA.

Představujeme lednové knižní novinky

Leporela pro nejmenší, která můžete připnout na kočárek, anebo naskládat do krabice. Rozšiřování slovní zásoby pomocí ilustrací i fotografií pod okénky. Nálož aktivit se samolepkami a dotisk oblíbené encyklopedie. Je sice krátce po Vánocích, ale lednové novinky nejsou nijak ošizené! Spíš naopak. Přesvědčte se…

Prťata, která budou i v roce 2022 poznávat svět převážně z kočárků, sedaček apod., jistě ocení miniknížečku, která se dá připnout přímo k držadlu jejich „průzkumného korábu“. V leporelech Kde je pan Lev? a Kde je paní Slepice?  budou pod plstěnými okénky odhalovat zvířátka. Na konci je čeká překvapení – koho spatří v zrcátku? Jde o kočárkové verze oblíbených leporel Kde je pan/paní…? Chcete vědět, jaká máme ještě? Napište do vyhledávání našeho e-shopu: plstěná okénka.

Vhodný formát na cesty mají i malinkaté knížky v pevné krabici s magnetickým zavíráním. V každé kazetě je jich 6, říkáme jim Moje první knihovnička a právě vychází ve dvou variantách: Zvířátka a Slůvka. Co si představit pod „slůvky“? Témata jako barvy, čísla, roční období, protiklady aj. Přihoďte jednu knížečku do batůžku, nebo si na dovolenou odvezte celu krabici. Díky praktickému balení se vám knížky nepoztrácí. (Pokud se vám tento formát líbí, vyzkoušejte nedávno vydanou Mimiknihovny.)

  

Od pozorování světa přejdeme k mluvení. První slova, ať už jim rozumí pouze rodiče nebo i celé okolí, jsou v životě malých dětí velkou událostí. Vycházejí leporela s přehlednými ilustracemi a opakujícími se frázemi, která pomohou vašim nejmenším se rozmluvit. Frčí u vás spíš zvířata, nebo dopravní prostředky? Nebo obojí? Vše, co jezdí a Zvířata – První slova mají malý formát, pevné stránky a výřezy pro rozvoj koordinace oko-ruka.

Pokud se vaše dítě už aktivně zapojuje do čtení a chcete mu představit knihy s odklápěcími okénky, série Kniha plná okének je ideální volba. Je pro dětské čtenáře se základy slovní zásoby. Tu si teď rozšíří a získají větší povědomí o světě. Knihy plné okének obsahují velké množství fotografií a interaktivních skrývaček, které povzbuzují zvědavost. Na každé stránce jsou nové informace, ale také otázky a úkoly, jež dětem pomohou dané předměty lépe poznat a zároveň procvičí jejich logické myšlení a pozorovací schopnosti. Vybírat můžete ze tří témat: První slova, Na farmě a Silné stroje.

    

Ani v lednu nechybí mezi novinkami stále vděčné pracovní sešity Aktivit se samolepkami. Propojená série 4 titulů zavede malé řešitele hádanek a úloh Na stavbu, Na statek, mezi Vše, co jezdí, a dokonce do Moře. Provázet vás budou stejní obrázkoví hrdinové, v čele s přátelským medvědem-všeumělem, který zvládne řídit, pilotovat nebo ovládat každý stroj. Mezi úkoly nechybí osmisměrky, labyrinty, vybarvování a samozřejmě dolepování velkého množství samolepek. V každém sešitu je jich víc než 150, včetně několika silných k opakovanému lepení. Užijte si s dětmi pořádnou porci zábavy.

  

Nakonec si představíme poněkolikáté dotiskovanou knihu pro zvídavé školáky. Je to encyklopedie z kategorie „znalosti pod okénky“, tedy určená dětem, které samostatně čtou, přemýšlí a chtějí se dozvědět, jak věci fungují. A tak se také jmenuje – Jak věci fungují. Cesta za poznáním začíná tzv. jednoduchými stroji – kolem, kladkou, pákou, nakloněnou rovinou… Čtenáři odhalí, že na těchto principech fungují i složitější mechanismy. Dozví se odpovědi na otázky typu: Jak se do domů přivádí voda? Jak se letadlo udrží ve vzduchu? Proč se loď nepotopí? Fascinující informace doplňují realistické ilustrace. Na obsahu se podílela řada odborníků. Narůstající počty stále nových čtenářů svědčí o tom, že Jak věci fungují je skutečně povedená kniha.

Těšíme se, že se s vámi budeme nad našimi novinkami setkávat každý měsíc, a přejeme vám pohodový začátek nového roku.