Při objednávce nad 700 Kč dostanete knihu jako dárek ZDARMA.

Představujeme prosincové knižní novinky

Dny jako stvořené ke čtení jsou tu – z nebe se snáší první vločky a zima začíná. Nabídku našich titulů rozšiřují prosincové novinky. A my máme přání, aby si ještě našly cestu pod váš stromeček.

Že venku není počasí na koupání? A co doma? Rodiče vědí, že zábavná koupačka ve vaně dokáže dětem ukrátit ony dlouhé zimní večery… Abyste je udrželi ve vaně déle, nabídněte jim knížku, která se ve vodě nezničí, naopak je do ní určená. Právě takové vychází dvě: Malá rybička a Tvary ze série Kouzelná knížka do vody. Po namočení se objeví skryté prvky. Voděodolná leporela rozvíjí pozorovací schopnosti dětí, které se tak se budou učit tvary, barvy i vodní zvířata. Jen pohlídejte, aby jim nevychladla voda a nevytahovali jste z vany malé zmrzlíky.

 

Pokud jste u vás v rodině přivítali nový přírůstek teprve nedávno, je teď ten správný čas uvést ho do rozmanitého světa knih. Zkrátka říct Ahoj, mláďata!  a Ahoj, sluníčko! se dvěma stejnojmennými černobílými leporely. Obrázky s vysokým kontrastem jsou zdravým způsobem, jak stimulovat zrak těch úplně nejmenších čtenářů. Na stránkách se seznámí se zvířátky, která je pozdraví kamarádským způsobem. A děti se naučí zdravit zase je, takže si osvojí pár slovíček, důležitých pro komunikaci.

Vybíráte dárek pro dítě, které teď nejvíc zajímá, jak se co nazývá? Obrazové knihy Už to znáš?, plné fotografií s popisky, jsou ta správná volba. První slova se zaměřují na poznávání věcí a jevů, jež dítě bezprostředně obklopují – vídá je kolem sebe doma i na procházkách. Tvoje tělo obrací pozornost dětí na ně samotné. Kdo jsem já? Co je moje tělo? Na stránkách se představují části těla, pocity, smysly, činnosti i oblečení.

Ježíšek může letos pomoct i se zvládáním cizího jazyka. Stačí mu poradit, aby pod stromeček přinesl jednu z novinek, zaměřujících se na učení angličtiny. První je zvuková – knížka 150 prvních slov česky a anglicky obsahuje slovíčka s výslovností v obou jazycích. Témata jako rodina, dům, hračky, jídlo, farma a město přispějí k tomu, že učení angličtiny bude interaktivní, snadné a hravé.

Vychází taky dva slovníčky pro větší děti, které si v nich už můžou číst samy. Můj první slovníček čeština-angličtina má dva díly, rozdělené dle zaměření na Zvířata a První slova. Jedno však mají společné – pečlivé zpracování včetně výslovnosti a výstižných ilustrací. Ocení je ti, kdo s angličtinou začínají.

 

Tím se dostáváme ke kategorii starších dětí, které jsou samostatné a ve čtení hledají nejen učení či zábavu, ale také čas určený pro ně samotné, kdy se mohou soustředit na sebe a na své záliby. Šikovné, soběstačné děti, co zajímají se o přírodu a hledají výzvy, najdou plno úkolů na stránkách titulu Příroda – Kniha aktivit. Zadání jsou zapeklitá a důmyslná, jedná se o takové přírodní hádanky, při nichž se toho řešitelé mnoho dozví – o listech, o broucích, o stopách zvěře… Realistické ilustrace na 80 nabitých stranách potěší milovníky přírody.

 Inspirací pro vánoční nákupy vám spolu s prosincovými novinkami může být celý náš e-shop plný krásných titulů pro děti i dospělé. Vybírejte pomalu, v klidu a pohodlí. Zvolit si můžete z několika způsobů platby a dopravy ten, který vám bude nejpříjemnější.