Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Představujeme říjnové knižní novinky

Usínáme s přírodou, učíme se první slůvka a cvičíme zrak s leporely. Je tu říjen plný knih!

Seznamte s farma-partou. Ráno vás mocným „Kykyryký!“ vzbudí kohout Martin, užijete si den s krávou Vendulkou a nakonec farmu prošmejdíte s ježkem Smíškem. Že je neznáte? V knize s puzzle Kamarádi zvířátka dáte dohromady 5 skládanek a dozvíte se o každém zvířátku podstatné informace. Třeba že kráva Vendulka ráda zpívá a nerada vidí ostatní smutné. Tyto hrdiny si hned zamilujete!

Farma – Odkud se berou vejce a mléko? nabízí přes 40 okének k odklápění. Jsou velká a přehledná. Vejci a mlékem informace nekončí. Zjistíte, co a jak se pěstuje na poli, v záhonech a na sadu. Navštívíte prasátka v chlívku a pomůžete farmářům začít i skončit den. Na farmě je pořád hodně práce. Ale západ slunce nad výběhem spokojených zvířátek je odměna k nezaplacení. 

  

Chcete se umět ztišit, zpomalit mysl a usínat s mírem v duši? Kniha Zpomal… a dobrou noc vám umožní vplout klidně do říše snů s půvabnými básničkami. Až se s dětmi zachumláte do peřin, pocítíte i vy její kouzlo. Ilustrace zvířat, která se navečer chystají ke spánku, nebo naopak vyráží na toulky, jsou uklidňující, jemné a vkusné. Doplňují je krátké verše. Nenápadné jako šumění větru. „Stačí, když ztišíš se trochu – příroda je plná ruchů. Ve dne a stejně tak v noci, kdy na měsíc vyjí vlci.“

6135 blog

Očekávaná řada První slova je konečně tu. Patří do ní Farma, Moře, Město a V divočině. Je to skvělá volba pro dětské ručky, které potřebují knížky na pomezí leporel a encyklopedií s  okénky. Mají formát leporela, pevné stránky a deset velkých odklápěcích okének s průhledy. Rozvíjí tak u dětí myšlení, představivost a koordinaci oka a ruky. Obsahují jednoduché popisky, promluvy v bublinách a úkoly na pozornost. První slova si mohou prohlížet už děti od 1 roku a zabaví i starší. Díky grafickému zpracování je série ozdobou každé knihovničky.

Blog - do textu (877 x 300 px)

I v kategorii černobílých leporel pro miminka máme přírůstky. Zvířata a Zvířecí rodinky vynikají uměleckým zpracováním, inspirovaným technikou dřevorytu. Výsledkem jsou ilustrace, které byste si nejradši zvětšili jako plakáty do dětského pokojíčku. Drobné metalické detaily je zkrášlují, aniž by šly proti účelu černobílých leporel – rozvíjet zrak miminek. Dále vychází Moje zvířátka, kde není o kreslené kamarády nouze. Najdete všech 18?

small_6124 Zvirata6125 Zvireci rodinky

Náš knižní říjen je tak nabitý novinkami, že je nám až líto všech těch krásných titulů, na něž se v tomto článku nedostalo. Vynahradíme jim to v některém z dalších článků J A pokud chcete mít aktuální přehled o tom, co je v naší produkci nového, nezapomeňte navštívit e-shop: www.svojtka.cz