Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Představujeme únorové knižní novinky

V únoru malí průzkumníci nebádají v přírodě, ale v knížkách. Proto tu máme novinky pro nadšence do dinosaurů i brouků. A něco pro tvořivé duše? Jedinečnou pracovní knihu pro sebevyjádření malých dětí.

O našich dětech se toho chceme dozvědět spoustu. Tušíme vůbec, jak se ti nejmenší dívají na svět a sami na sebe? Co považují za své oblíbené a neoblíbené věci? Co jim z jejich okolí připadá nejpodstatnější? Tohle jsem já je pracovní kniha se samolepkami určená dětem, které právě začínají s malůvkami. Jde o kreativní vyjádření jejich osobnosti, nálad, pocitů a hodnocení. Při vyplňování děti rozvíjí vnímání sebe sama coby člověka s vlastními názory a vkusem. Vyplněnou knížku dětem uschovejte a ukažte znovu, až budou starší. Bude to pro ně jedinečná památka. 

6154 Tohle jsem já 1 6154 Tohle jsem já 2 6154 Tohle jsem já 3

Je možné si osahat slova nebo barvy? Určitě ano – ve dvou titulech Malé dítě se učí. Jsou totiž tak trochu hračkou. Připomínají krabice s postranním zapínáním a nahoře mají průhledné pouzdro. To je určeno na vkládací obrázky – pevné jednodílné puzzlíky. Dvě témata, Slova a Barvy nabízejí spoustu obrázků, při jejichž vkládání si budou děti rozvíjet jemnou motoriku. V Barvách se navíc naučí základní barvy a ve Slovech prozkoumají hračky, ovoce, předměty venku i doma. Tyto hravé knížky budou bavit děti ve věku kolem dvou až tří let.

Kazeta s puzzle a knihou

Zná vaše dítě víc dinosaurů než vy? Pronáší sebejistě výrazy jako Pachycephalosaurus? Nehledejte hned nejbližší školu s výukou paleontologie. Dinosauří mánií si projde spousta dětí. Souvisí to s jejich potřebou uchopovat svět kolem sebe tím, že mu dávají nálepky – kategorizují si ho. Navíc si znalostí mnoha druhů budují sebedůvěru, protože je to něco, co neznají ani rodiče. Pro malé nadšence do dinosaurů vydáváme dvě novinky z edice Ahoj dinosaure. Rozpohybovaná leporela Diplodocus a Tyrannosaurus Rex představují typické zástupce býložravých a masožravých dinosaurů. Nahlédněte do nich spolu s dětmi a také se něco přiučte. Příště už vás kdejaký prehistorický ještěr nezastraší.

Dinosauří knihy

Pozor, ať nikoho nezašlápnete! V knížce Hmyz  se piditvorečky jen hemží. Jedná se o titul z oblíbené série MiniPEDIE, akorát že tento je určen starším dětem, cca od 6 let. Kdo s námi sdílí naše domovy, a jaká havěť se skrývá naopak venku? Co prožije za život jeden chroust? Jakými netušenými schopnostmi hmyz oplývá? Vychytané prostorové prvky a rozpohybované obrázky odpoví maximálně názorným způsobem. Nakonec se dozvíte, proč jsou bezobratlí živočichové nezbytní pro zdravý stav přírody. Co může dělat každý, aby je chránil? Prostě… Nech brouka žít!

 Děti mají neuvěřitelnou schopnost přicházet s otázkami, které se zdají samozřejmé, a přitom na ně není jednoduché odpovědět. Obvykle začínají slůvkem proč. Takovým všetečným otázkám je věnována celá série Úplně první otázky a odpovědi. Tyto odklápěčky s okénky už odpovídaly na vše možné: Proč si musím čisti zuby? Co jsou to bacily? A teď zkusí objasnit další velkou záhadu. Proč se musím oblékat? Vysvětlí dětem, proč nemůžou strávit celý den v pyžamu, k čemu je dobrá bunda a holínky i proč se zvířata oblékat nemusí. A v neposlední řadě – Kdy si na sebe budu moct vzít konečně ten dinosauří kostým?

  

Chystáte-li se třeba na hory, obohaťte zimní dovolenou o knižní novinku od Svojtky. Když se čtení nové knížky spojí s neobvyklým prostředím, vzniká z toho zážitek, který si malí i velcí čtenáři dlouho pamatují.