Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

9 nových Kumonů. Co je za úspěchem japonské metody?

9 nových Kumonů. Co je za úspěchem japonské metody?

Ze země vycházejícího slunce k nám přijíždí další rozšíření populární řady pracovních sešitů Kumon. Jedná se celkem o 9 nových sešitů. Navazují na již vydané úspěšné tituly, které teď vycházejí v dotiscích zároveň s novinkami.

Kumon. Tato učební metoda si získala oblibu nejen v Japonsku, ale podle jejího vzoru se učí už ve více než 50 zemích světa. Díky titulům vydávaným nakladatelstvím Svojtka k nim před pár lety přibylo i Česko, kde se teď navíc otevírají i první vzdělávací centra Kumon.

 

Novinky 2023 z řady KUMON

„Malá řada“ – pracovní sešity První kroky: pro věkovou kategorii 2+

„Velká řada“ – Můj pracovní sešit: navazuje na „malou řadu“, pro předškoláky ve věku cca 4 let

Řada Příprava do školky – samostatně stojící sešity zaměřené na přípravu dětí ze školek

Vedle těchto novinek vychází nespočet dotisků již dříve vydaných a úspěšných titulů. Celkovou představu o naší aktuální nabídce pracovních sešitů Kumon si nejlépe uděláte na tomto odkazu: KUMON - učení hrou. Připomeňte si na dalších řádcích článku, v čem je Kumon jedinečný a proč je vhodné postupovat s dětmi právě touto výukovou metodou.

 

Začínáme od píky

Kumon není jako jiné, nahodile sestavené pracovní sešity, které nedbají na dosažené schopnosti dítěte. Na rozdíl od nich staví na logickém principu – začít od toho nejjednoduššího a postupně zvyšovat obtížnost.

Vše začalo v Japonsku před 65 lety, kdy učitel Toru Kumon přišel na způsob, jak svému synovi pomoci lépe prospívat ve škole. Na popud své ženy vytvořil soubor krátkých úloh, které jeho syn mohl každý den úspěšně zvládnout za dobu kratší 20 minut. Jelikož každý následující úkol byl o trochu náročnější než předchozí, syn byl schopen osvojit si dané dovednosti a nabýt sebejistoty, aby činil další pokroky.

 

Rodiče vítáni: Co může Kumon nabídnout vašemu dítěti?

Kumon je určen dětem každého věku a každé úrovně schopností. Ať už chcete svému dítěti dát trochu náskok ve vzdělávání, vybudovat pevné základy pro budoucí studium či se zaměřit na možný problém v učení, Kumon poskytuje účinný program k rozvíjení klíčových studijních dovedností dle silných stránek a potřeb každého dítěte.

Kumon pobízí k řádné motivaci dítěte rodičem. Zároveň podává rodičům pomocnou ruku. Na každé straně pracovního sešitu jsou pokyny pro dospělé. Ty pomůžou rodičům dobře vysvětlit aktivitu dítěti a napoví, jak si při jejím plnění nejlépe užít společné chvíle.

 

A až to bude hotové?

Vyplnili jste s dítětem celý jeden sešit Kumon od začátku do konce? Skvělá práce, pořádně to s ním oslavte! Projděte si společně vyplněný sešit a pochvalte ho za to, jak šikovně aktivity zvládlo. Při porovnání první a poslední úlohy uvidíte, že udělalo neuvěřitelný pokrok. To je právě kouzlu Kumonu – stupňování obtížnosti a rozvíjení schopností krůček po krůčku. Na konci je i diplom, který můžete vyplnit a předat dítěti. Uschová si jej nebo pověsí na nástěnku jako motivaci.

 

Shrnutí: Základem je motivace

Metoda Kumon umožňuje každému dítěti zdárně dělat pokroky tím, že se postupuje po malých, zvládnutelných krůčcích. To umožňuje dětem, aby uspěly, což v nich vzbuzuje vědomí úspěchu a podporuje v nich motivaci k dosažení dalších. Dítě vždy postupuje dle svých individuálních schopností, aby plně dosáhlo svého vzdělávacího potenciálu.

KUMON ROZVÍJÍ:

  • Zlepšené soustředění a studijní návyky
  • Zvýšenou sebedisciplínu a sebedůvěru
  • Podání toho nejlepšího výkonu dle potenciálu každého studenta
  • Pocit a vědomí úspěchu

Pracovní sešity Kumon určitě stojí za to vyzkoušet.  Po dokončení všech aktivit v jednom sešitě pouvažujte nad koupí navazujících pracovních sešitů. Přehledného průvodce tím, jak na sebe jednotlivé tituly navazují, najdete na zadní obálce každého Kumon.

 

 

Vyzkoušejte!

Stáhněte a vytiskněte si následující obrázek z Můj pracovní sešit Tvoření z papíru a vyzkoušejte si, zda budou naše sešity vyhovovat! 

 small_mceclip0-52

Sajónara a učení zdar!