Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

A je po Vánocích. Jak s dětmi přečkat dlouhý leden?

Taky na vás padá lednová „deka“? Bílých Vánoc jsme se ve většině nedočkali, a tak sváteční náladu udržovala hlavně radost dětí. O to krušnější je teď návrat „do procesu“ – do prací, škol a školek. Chtělo by se zalézt pod peřinu a do jara nevystrčit nos.

Jak s dětmi dlouhý leden přečkat? Možná si říkáte, že dárků dostaly od Ježíška víc než dost, ale nenašel by se u vás přece jen prostor na nějakou novou knížku? Začátkem roku 2023 jich totiž u nás vychází několik. Nestihli jsme vám je představit před Vánoci, ale neradi bychom, kdyby zapadly jen proto, že jsme zrovna byli „pod peřinou“ :-)

Leden vám prozáří kniha se světélky

Paradoxně proti duchu úvodní výzvy vám jako první chceme ukázat „spací“ knížku Dobrou noc. Jedná se o knihu se světélky. Je nádherně ilustrovaná – grafická stránka je skutečně ozdobou dětské knihovničky. Nebo v případě této knížky nočního stolku. V knize Dobrou noc sledujeme lišku a jezevce, dva kamarády, jak na kolech projíždějí městem. Jezevec, zvyklý na přítmí lesa, se diví, odkud se všechna ta světla berou. Bude se mu liška posmívat, nebo mu to trpělivě vysvětlí? Zjistíte s dětmi při společném čtení, jak jinak než v postýlce.

Pohádky jako prostorová leporela

Když už jsme v těch postýlkách, naladění na čtení před spaním, hodí se zmínit nová prostorová leporela s oblíbenými pohádkami. Teď v lednu vychází dvě novinky – Mášenka a tři medvědi a Popelka. Taky je u vás Popelka nejoblíbenější vánoční pohádkou? Prodlužte si jejím čtením sváteční atmosféru. V této edici prostorových leporel najdete už 5 titulů!

Malé děti milují… učit se něco nového

Dost už bylo spaní, je čas vyskočit z postelí a něco dělat. Leden je také obdobím předsevzetí a odhodlání. Čerstvý start a touha naučit se něco nového – to začátky roku provází. Učení mají přímo v názvu dvě zajímavé novinky: Malé dítě se učí – Farma a Náklaďáky. Jedná se o knížky s uzavíratelnými kazetami, obsahujícími 12 dílků. Jde v podstatě o 12 obrázků v podobě vkládaček, které má dítě za úkol umístit v knize na ta správná místa. A co se přitom dítě učí? Samozřejmě nová slovíčka a práci s prstíky, tedy jemnou motoriku.

Stejné cíle si kladou i dvě leporela s tuhými odklápěcími okénky, určená už podle názvu těm opravdu nejmladším čtenářům. Miminka milují. Vycházejí dvě – První slova a Zvířata. A co v nich miminka milují? :-) Hlavně roztomilé ilustrace a odkrývání předmětů a zvířat schovaných pod okénky. To se prckům nikdy neomrzí!

 

Koukni pod okénko, hledej dinosaury

Nakouknout pod okénko můžete i s dětmi, které už plenám odrostly. V těchto leporelech s 12 pevnými okénky se zvídavé děti dozvědí spoustu zajímavostí o zvířatech z lesa, ať už toho současného nebo pravěkého, kde se ještě proháněli děsiví dinosauři.

Kam se poděly samolepky? Neztratily se, tady jsou!

A nezapomínáme ani na větší děti, které potřebují řešit úkoly a dozvídat se nové informace. Budují a posilují si tak sebevědomí a povědomí o světě a svém místu v něm. Celou řadu úkolů pro ně najdete ve čtyřech samolepkových pracovních sešitech 100 ZTRACENÝCH SAMOLEPEK. Děti se v nich učí hlavně tvary a počítání a pokládají tak základy matematických dovedností.

Se Svojtkou na Nový rok i po celý rok

Pořiďte si některou z těchto knižních novinek a uvidíte, že jejich veselé barevné ilustrace vám prozáří i ten poněkud šedivý leden. Na e-shopu Svojtka.cz najdete vždy inspiraci, jak si čtením a plněním úkolů zpříjemnit doma s dětmi čas.