Při objednávce nad 700 Kč dostanete knihu jako dárek ZDARMA.

Hody, hody, doprovody, máme knížky malovaný!

Knižní novinky od Svojtky se v dubnu báječně hodí jako odměna pro koledníky nebo jako rozptýlení pro děti, které letos o Velikonocích zůstávají doma.

Kouzelné knížky do vany

Užijte si zábavu s novými knížkami do vody. Dvě leporela s názvem Kouzelná knížka do vany zpříjemní vašim nejmenším chvíle strávené koupáním. Originální ilustrace zvířat Z DŽUNGLE nebo Z LESA se po namočení zbarví.

Tip na aktivitu: Kouzelné knížky si nemusíte brát jen do vany. Připravte dětem aktivitu založenou na prvním malování vodou! Stačí miska s vodou a vlastní prstíky. Rozevřete si jedno z leporel na stole, namočte si prsty a přejeďte mokrými konečky po obrázcích. Ukažte dítěti, že se tím ilustrace vybarví, a nechte ho, ať si malování vodou samo vyzkouší.

Až s hraním s těmito knížkami skončíte, nechte je jednoduše uschnout. Barvy opět vyblednou, zmizí a příště budete moct začít nanovo! Zábava se prvním čtením rozhodně nevyčerpá.

Představují se podivuhodná zvířata

Vyzkoušejte si s dětmi jedinečný hmatový prožitek a prozkoumejte v této knize společně nejrůznější podivuhodná zvířata. Díky dotykovým prvkům z různých materiálů si osaháte srst ptakopyska i kůži axolotla a pohlédnete do obrovských lesklých očí nártouna.

Poznávej dotykem je oblíbená řada leporel s hmatovými prvky. Jednotlivé tituly přinášejí fascinující informace o zvířatech a umožňují dětem si na prezentované živočichy doslova „sáhnout“. Při tom rozvíjejí jemnou motoriku a vnímání více smysly. Nechte se nadchnout Podivuhodnými zvířaty a sáhněte i po některé z dříve vydaných knih. A jaká že zvířata už jsme v této řadě měli možnost poznávat dotykem?

Velikonoční MiniPEDIE do košíčku

Pro opravdu malé koledníky, kteří se letos o Velikonocích vydávají na první výpravu za pomlázkou anebo hledáním vajíček, přinášíme dvě novinky z řady MiniPEDIE, které se svým rozměrem báječně hodí do košíčku jako nadílka navíc ke všem těm dobrotám.

Tematicky jsou vhodné pro kluky i holky. První nová MiniPEDIE je o pocitech. Jmenuje se Objevujeme svět! Emoce. Pomocí prstíků v ní děti rozpohybují postavičky na stránkách a z výrazů v jejich tvářích se naučí rozpoznávat a pojmenovávat základní lidské emoce.

Druhá nová MiniPEDIE přináší příběh: Dobrou noc, malý svišti! Verše o svišťátku, které prozkoumává svět na horách a k večeru se chystá s rodiči spát, jsou ideálním čtením do postýlek, kdy se se svými nejmenšími zklidňujete a chystáte na uspávání.

Tyto dny jsou také jako stvořené k pořízení MiniPEDIE Objevujeme svět! Velikonoce. Děti se v ní seznámí s jarními zvyky a věcmi, které v těchto dnech vídají kolem sebe. Vajíčka, kuřátka, králíčci… To vše v oblíbeném stylu MiniPEDIÍ, s pestrobarevnými obrázky, jednoduchými popisky a pohyblivými prvky pro rozhýbání malých ruček.

1, 2, 3… roztomilá matematika!

Tušíte už, že máte doma malého matematického génia? Nemusíme zacházet tak daleko – stačí, pokud chcete u svého předškoláka podpořit rozvoj prvních matematických dovedností. Počítání od 1 do 10 a seznámení se s čísly, a to díky dvěma typům aktivit, které děti zbožňují nejvíc – nalepování samolepek a vybarvování.

Sešit 123 Samolepky a vybarvovaní vás nejprve provede všemi čísly, řadou od 1 do 10. Dítě se s čísly seznámí, vyřeší jednoduché úkoly na hledání a sčítání a dolepí samolepky. Ve druhé části knihy pak bude mít spoustu prostoru k dokončení částečně vybarvených obrázků. Naučí se tak všímat si barevných vzorů a pokračovat v nich.

Vše nenásilnou formou v pestrém pracovním sešitě s přátelskými obrázky. Matematika ještě nikdy nebyla roztomilejší!

Kam a kdy se vydat, až vyslyšíte volání dálek?

A co máme letos před Velikonocemi pro dospělé koledníky? Je to něco pro věčně toulavé duše, které možná právě v těchto dnech s aprílovým počasím sní nejvíc o tom odjet tam, kde je tepleji, nebo kde jsou naopak podmínky daleko extrémnější… Zkrátka něco pro dobrodruhy a cestovatele!

Lonely Planet Kam cestovat a kdy vás vybízí k tomu, ať vyslyšíte to intenzivní volání dálek a podlehnete mu. Otevřete knihu a zároveň tak otevřete brány do světa, který vítá nedočkavé poutníky.

Turisticky provařená místa však bývají v sezóně přeplněná. Tato neobvyklá inspirativní kniha vám poradí, KAM se vydat, a hlavně KDY tam jet, abyste si svou vysněnou destinaci vychutnali co nejvíc. Najdete v ní stovky tipů a doporučení z průvodců Lonely Planet, to vše doplněno přehlednou infografikou a úchvatnými fotografiemi.

Pokáčovo básničky. Už zas budou!

Není to tak dávno, co jsme vydali první leporelo básniček pro děti od populárního písničkáře PokáčePokáčovo básničky pro zvídavé dětičky - Zvířátka. Hned se vyprodalo! A my teď můžeme s radostí oznámit, že jsme jej dotiskli a bude zase na skladě.

Podrobně si o něm přečtete V TOMTO ČLÁNKU, kde najdete také mnoho ukázek z Pokáčových vtipných veršů pro děti i jejich rodiče. To je ta správná výchova fanoušků už odmala! :)

Malí i velcí fanoušci našeho nakladatelství Svojtka, přejeme vám krásné Velikonoce 2023!