Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Pokáčovo leporelo plné vtipných básniček

Vychází první leporelo s dětskými říkankami od písničkáře Pokáče. Najdete v něm dvacet zvířátek – dvacet hravých básniček a dvacet vtipných ilustrací.

Pokáčovo básničky pro zvídavé dětičky – Zvířátka pobaví děti i jejich rodiče. Při společném čtení zjistíte, jaká je ideální doba spánku pro lenochoda, jak poznat náladu medvěda i proč slon není zrovna nejlepší parťák pro jízdu ve člunu.

Pokáčův humor si, stejně jako v jeho písničkách, oblíbí všechny generace. Toto leporelo si také díky veselým ilustracím bude neustále pročítat celá rodina. A až příště potkáte jedno z Pokáčových zvířátek, třeba při výletu do zoo, hned si na vtipnou básničku vzpomenete.

„Tučňák nosí černý frak
na plese i jenom tak.
Navíc je to plavec skvělý,
to jste možná nevěděli.“

 

Posloucháte Pokáče? A vaše děti taky?

Pokáčovy písničky dokážou zaujmout celé rodiny. Děti si je nadšeně pobrukují, i když ještě některým slovům v textech nerozumějí. To pak nejednomu rodiči bleskne hlavou: „Nenapsal Pokáč také něco, co je určeno přímo dětem?“

A my teď můžeme s radostí prohlásit, že ANO, NAPSAL! Je to leporelo Pokáčovo básničky pro zvídavé dětičky – Zvířátka. Knížka vychází v nakladatelství Svojtka & Co. v září 2022.

Jak leporelo představuje na obálce sám Pokáč?

„Tohle je můj pokus o dětské říkanky. Mám doma nejen kočku, ale aktuálně i malý mimčo, který má hrozně rádo obrázkový leporela. Tak jsem si řekl, že pro to naše prtě uplácám vlastní leporelo, s krásnejma ilustracema a říkankama, abychom si spolu mohli číst, smát se a taky aby vědělo, že jeho táta neměl v týhle době v hlavě jen plínky a příkrmy. Jak to dopadlo, posuďte sami. Přeju malým i velkým pěkný počtení.“

 

Pokáč tatínek

Singlem z léta 2022 Rodinný typ Pokáč dokazuje, že tatínkovská poloha mu není cizí. Ačkoli si z ní nezapomíná trochu utahovat, jak je jeho zvykem. Pokáčův rok 2022 je nabitý – vedle plné koncertní sezóny, která vyvrcholila 24. září 2022 ve vyprodané O2 areně, a starání se o ročního potomka vytvořil i leporelo, které jak Pokáč doufá, se bude líbit nejen jeho dítěti, ale také všem ostatním prťatům, kterým se dostane do rukou. A samozřejmě i jejich rodičům.

„Nedávno mi říkal kdosi,
že má slimák čtyři nosy.
Chudák, musí každý smrad
vždycky cítit čtyřikrát.“

 

Leporelo se známým  grafickým stylem

V leporelu Pokáčovo básničky pro zvídavé dětičky – Zvířátka najdete vedle Pokáčových říkanek ilustrace od Alžběty Z. Göbelové. Ta s Pokáčem spolupracuje na jeho vizuální prezentaci dlouhodobě. Její styl můžete znát z obalů písničkářových alb nebo animovaného klipu Mám doma kočku.

Legendární Pokáčovou „ďábelskou“ kočkou to ale zdaleka nekončí, i když se v nové sbírce básniček také mihne. Pokáč vtipně glosuje chování a vlastnosti třeba takového vombata, pštrosa, tchoře nebo i jednorožce. Stačí pár přečtení spolu s dětmi a Pokáčovy verše nedostanete z hlavy – stejně jako to platí o textech jeho písní.

Výchova nových Pokáčových fanoušků začíná už odmala leporelem Pokáčovo básničky pro zvídavé dětičky – Zvířátka!

„Přišlo by mi vážně vhod
být na chvíli lenochod.
Dvacet hodin denně spát
je podle mě akorát.“