Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Jak originálně zabalit dárkové poukazy a vouchery

Je pro vás dárkový poukaz či voucher záchranným dárkem na poslední chvíli? Anebo záměrně vybraným způsobem, jak vaše nejbližší co nejvíce potěšit? Ať tak nebo tak, je vždycky pěkné, když je NÁPADITĚ ZABALENÝ.

Zastrčit poukaz do obyčejné bílé obálky nebo do zakoupeného přání, to zvládne každý. Ale když si pak obdarovaný za poukaz vybere to, co se mu líbí, vaše osoba a vztah, který mezi sebou máte, se mu může připomenout právě způsobem zabalení voucheru.

Období, kdy si darujeme vouchery, jako třeba Vánoce, nejsou o peněžité hodnotě, ale o tom, že máme jedinečnou příležitost našim blízkým právě takovým dárkem sdělit, jak nám na nich záleží. Pojďme se podívat, jak zabalit dárkový poukaz originálně a zábavně. Vyzkoušeli jsme to a jde to, věřte nám!

Kniha jako obal pro dárkový poukaz.

Kniha jako obal: Skvělý způsob, jak zabalit voucher

Kniha se ze všech typů dárků nejlépe balí. No tak zabalte dárkový poukaz do knihy, a vytvořte tak dvojitý dar! Darujete tím jednu knihu a zároveň možnost vybrat si další. Ano, poukazy lze darovat i nákup knih. Třeba těmito poukazy od Svojtky v hodnotě 500 Kč a 1000 Kč, které obdarovaný uplatní na našem e-shopu.

  • Knihu s vloženým poukazem pak můžete zabalit do balicího papíru, celofánu nebo taštičky.
  • Pokud chcete, aby byl dárek ještě originálnější, můžete zabalenou knihu dozdobit.
  • Přidejte například nálepky, stuhy nebo přírodní materiály.
  • Podívejte se na náš článek, celý věnovaným tipům, jak originálně a hravě zabalit knihu.

Ale jakou knihu vybrat? To bývá kámen úrazu. Taky proto jste darovali poukázku, aby si obdarovaný mohl vybrat sám. Máme pro vás skvělé řešení. Inspirujte se v naší kategorii s levnými knihami – můžete vybrat jen opravdu něco symbolického, zábavného, co vám osobu obdarovaného připomene. A jemu nebo jí to zase připomene vás. Klidně to může být vtipné leporelo, které věnujete dospělému. Prozkoumejte naši kategorii Levné knihy na e-shopu, kde najdete doslova za pár korun poklady pro malé i velké čtenáře.

Dárkový poukaz jako puzzle ke složení

A další tip, jak zabalit dárkový voucher: Podlepte poukaz kartonem, čtvrtkou, nebo jej zalaminujte a rozstříhejte na kousky. Vložte dílky do krabičky a vytvořte PUZZLE! Krabičku pak můžete zabalit jako klasický dárek.

Určitě je možné to zrealizovat i s dárkovými poukazy od Svojtky, které si klidně vytiskněte na celou A4, a vytvořte velkou skládanku. Ale nezapomeňte, že při této variantě balení dárkového poukazu je důležité, abyste si vytiskli a uschovali i jeden nerozstříhaný originál.

Anebo ho mějte aspoň uložený v e-mailu! Rozstříhat to je sice vtipný způsob, jak zabalit poukaz, ale ne všechny obchody a e-shopy s vámi budou tento smysl pro humor sdílet.

Dárkový poukaz jako puzzle skládačka.

Další tip, jak zabalit poukaz?

Vzkaz v lahvi? Geniální nápad! Stočte dárkový poukaz do ruličky, zavažte provázkem, stužkou či motouzem a strčte do prázdné lahve. Navrch můžete lahev uzavřít korkovou zátkou. Snadné zabalení a originální prezentace. Lahve se mnohem jednodušeji balí. Skvělý tip pro překvapení s nádechem dobrodružství lákavých dálek… Může to být poukaz na dovolenou, anebo na některý z našich cestovatelských průvodců Lonely Planet.

  • Můžete použít jakoukoli lahev, kterou máte doma, například od vína, piva, limonády nebo minerálky.
  • Pokud chcete, můžete do lahve přidat i nějaké další drobnosti, jako třpytky, korálky, sušené květy nebo písek.

Dárkový poukaz vložený do lahve.

Jak vyrobit originální obálku? Zvládne to každý!

Zažijte radost z malých věcí – zabalte poukaz do zbytkového balicího papíru. Pokud nemáte doma obálku vhodnou pro váš voucher, stačí pár střihů, kousek balicího papíru a šikovné ruce a váš poukaz je skvostně zabalen. Vytvoříte nápaditý dárek s minimálním úsilím! Jak na to?

  • Přeložte si dárkový poukaz na polovinu nebo na čtvrtinu, tak aby vám jeho velikost při balení vyhovovala a zbytek balicího papíru vám na poukaz vystačil.
  • Zabalte poukaz do papíru tak, že budete přehýbat okraje papíru a lepit je na sebe / k sobě.
  • Vznikne vám malá obdélníková obálka, z lícové strany pestrobarevná, kterou můžete ozdobit mašlí nebo štítkem.
  • Další způsob balení najdete v našem video návodu.

Dodejte obálce na poukaz trochu stylu

  • Pro eleganci vložte dárkový poukaz do obálky a ozdobte ji stužkou, přírodninami, jako třeba sušenými listy a šiškami.
  • Papírovou obálku můžete zkrášlit nalepenou blýskavou stužkou – zkuste ji nalepit a stočit do různých smyček a kudrlinek.
  • Takto zabalený voucher vypadá jako dopis, ke kterému můžete přidat milé přání nebo vzkaz.

Kreativní zdobení obálek na dárkový poukaz.

Stáhněte si šablonu: Vytvořte vlastní vánoční obálku

Chcete být ještě kreativnější? Máme pro vás skvělý a jednoduchý způsob, jak vyrobit obálku z papíru A4. Nabízíme vám ŠABLONU KE STAŽENÍ, kterou jednoduše vytisknete, vystřihnete a poskládáte. Vytvoříte tak dekorativní obálku s vánoční tematikou a vyčarujte úsměv na tváři obdarovaného.

Podívejte se na návod, jak složit obálku z A4, který najdete přímo na šabloně. Skládejte podle naznačených linií. Pak už stačí jen vložit dárkový poukaz do této vlastnoručně poskládané obálky a je hotovo. Šablonu ke stažení najdete ZDE.

Šablona ke stažení.

Návod na obálku podle šablony.

Podělte se o své nápady, jak zabalit poukaz

Pokud vám ještě zbývá sehnat pár dárků, zapojte kreativitu a inspirujte se v tomto článku zmíněnými způsoby, jak zabalit dárkový poukaz. Máte-li vlastní nápady na originální návrhy, jak zabalit voucher, neváhejte se o ně podělit. Vaše tipy a rady dalším čtenářům můžete sdílet u nás na Facebooku nebo Instagramu nakladatelství Svojtka.

Nezapomeňte, že dárkové poukazy na nejvýhodnější nákup knížek od Svojtky můžete zakoupit pouze na našem e-shopu.

Přejeme vám klid a šťastnou ruku při výběru a shánění dárků.