Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Léto v knihách, knihy v létě

Letní dny plné cest a dobrodružství, to není zrovna období pro soustředěné čtení. Najdou se knižní novinky, které děti plné energie aspoň na chvilku zabrzdí? U nás určitě ano!

Dospělí si v létě rádi poleží s knihou na lehátku nebo v houpací síti. Ale co děti? Známe to, ty pořád někde létají. I tak se v naší nabídce najde pár novinek, které malým čtenářům a čtenářkám umožní zpomalit. Vysvětlete jim, že i to je důležité. Jinak léto jim uteče jako voda…

Na cestičce pro prsty

Co si budeme povídat, letní cestování s dětmi bývá náročné a mnohdy je na hony vzdálené představě rodičů o dovolené nebo minimálně krátkém odpočinku. Člověk musí být neustále ve střehu. A tak si spíš odpočine, když zůstane doma, ve známém prostředí, a zabaví mimčo zajímavou knížkou. Dvě nová kontrastní leporela Cestička pro prsty Mňau! a Hop! nabízejí podnětů víc než dost.

Obsahují drobné texty, nenápadně veršované, které doprovázejí ilustrace. Můžete je využít, až budete dětem popisovat, co se děje na obrázku. Anebo si můžete vymyslet vyprávění vlastní! Jakými cestičkami prsty v leporelech putují? Díky výřezům v pevných stránkách dochází k rozvoji hmatu a děti objeví bubliny a vlnky vody, ptačí křídla i žirafí skvrny.

Nejsou to jen černobílá leporela – obsahují také jemnou, barevnou mezivrstvu z plsti, díky které jsou knížky lehké a příjemné na dotek. To je důvod (vedle roztomilých ilustrací), proč jsou Cestičky pro prsty knížkami, se kterými se budete chtít přímo pomazlit. A když ne vy, tak vaše děti určitě.

Za vlajkami světa

S o něco staršími objeviteli už na cestách větší zábava. Děti, které mají při vstupu na letiště či prvním překročení státní hranice oči navrch hlavy, milují, když si můžou sbalit vlastní batůžek a zaplnit jej aktivitami a zážitky. Samolepková knížka Vlajky celého světa je bude přímo fascinovat!

  • Obsahuje více než 500 zajímavostí.
  • Můžete v ní nalepit přes 190 samolepek s vlajkami.
  • Prohlédnete si mapy a vlajky států z různých regionů světa.
  • Přečtete si o historii vlajek, spjaté s velkými dějinami států.
  • Zjistíte, která vlajka jako jediná nemá tvar obdélníku!

 

Pod oblohou plnou hvězd

Po letním dni plném zážitků je pro děti důležité se zklidnit, mít svůj večerní rituál, například čtení v posteli, který navodí pocit jistoty a pohody. Tak aby se mysl uvolnila a celá rodina se mohla těšit, co přinese den další. Krásnou knihou pro večerní stulení se pod peřinou nebo ve spacáku je Dobrou noc! Farma. Čeká v ní na vás spousta ospalých zvířátek, které je třeba uložit do postýlky a dát jim dobrou noc.

 

Ale to největší překvapení se nachází na poslední dvoustraně – až tam dolistujete, rozzáří se hvězdičky! „Nabijete“ je tak, že knihu podržíte 30 s pod lampičkou. Potom si spolu vychutnáte oblohu plnou hvězd nad spící farmou. Zakončete společně strávený den tímto malým světelným kouzlem.

Příští zastávka: EKOFARMA!

Nakonec, proč ne? Proč nestrávit nezapomenutelné prázdniny na venkově? Na farmě, kde hospodaří dobrácká rodina Zelených a kde se pečlivě starají o rostliny i o zvířata? Velké dobrodružství může čekat hned za humny. V knížce Poznáváme život na farmě pro předškolní děti vás čeká 40 aktivit a her, díky kterým spolu s dětmi prozkoumáte rodinnou ekofarmu skrz naskrz.

Realistické fotografie, vkusné ilustrace, jednoduché texty – to vše pro zábavný knižní zážitek v biokvalitě :)