Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Prázdninové akce: Pročtené léto a VELKÁ SLEVA NA E-SHOPU

Léto je v plném proudu – teď v druhé půlce července dokonce tak moc, že na aktivity venku je příliš vedro, a tak je mnohem příjemnější zůstávat v chládku nebo aspoň ve stínu a číst si. Nejen z tohoto důvodu jsme moc rádi, že můžeme být součástí projektu Pročtené léto, který upevňuje v dětech už od raného věku představu, že právě letní měsíce jsou ideální dobou na čtení a že díky knihám se dá zažít mnoho dobrodružství.

Tak k tomu by to chtělo taky nějakou slevovou akcičku, že? Čtete dál a dozvíte se o ní!

Pročtené léto: rozděleno podle témat a podle věku

Pročtené léto je akce webu Mravenčí chůva, který vede děti ke čtenářství. Projekt vznikl původně na Slovensku, kde letos funguje už pátým rokem, a u nás se jedná o ročník druhý. Pročtené léto rozděluje prázdniny do 9 týdnů – tedy 9 podtémat – a tří hlavních tematických okruhů. Na každý týden mají účastníci doporučené knížky, které se k tématu hodí, a to dokonce v 6 různých čtenářských kategoriích!

Kategorie se podle věku, či spíše pokročilosti čtenářů, dělí takto:

  • NEJMENŠÍ
    • #ochutnávač – knížky „ochutnává“, hraje si s nimi, pozoruje je jako objekty
    • #prohlížeč – prohlíží si ilustrace, naslouchá předčítání
  • MALÍ A VĚTŠÍ
    • #debutant – začíná číst jednoduché texty, opírá se o ilustrace
    • #pokrokář – zvládá čtení bez pomoci, čte si samostatně
  • NEJVĚTŠÍ
    • #suverén – čte a vnímá i komplikovanější text
    • #expert – vybírá si náročná témata, je na cestě k literatuře pro dospělé

Materiály zdarma k Pročtenému létu

Pročteným létem vás provázejí dva materiály, které jsou pro registrované účastníky na Mravenčí chůvě úplně zdarma: Brožura s knižními tipy a Prázdninový deník.

Pročtené léto začalo 27. června a první tři týdny byly věnované MĚSTU A MĚSTEČKU. Hned v prvním týdnu s podtématem O fontánách jsme z našeho nakladatelství měli pro kategorii #suverén knížku Chlapec, pták a truhlář. Příběh z kouzelného městečka Allora plného pestrobarevných domků a létajících ryb! Tato kniha je určena čtenářům, kteří mají rádi tajemné příběhy, špetku napětí, ždibec kouzel a ohromnou náruč odvahy a přátelství.

Další část prázdnin spojuje hlavní téma TMA. Třeba šestý týden od 1. srpna bude O baterkách! Tam přímo skvěle zapadají naše knížky z edice Posviť na to pro kategorii #prohlížeč. Jedná se o oblíbené čtení s baterkou, která na stránkách odhaluje spoustu překvapení. Ideální pod peřinu!

Čtěte si s námi o noční obloze

A co nás čeká nejblíž? Od 25. července začíná pátý týden Pročteného léta – O noční obloze. Na jeho příkladu si ukážeme, jak skvěle funguje Prázdninový deník (malé opáčko: stačí se registrovat ZDE a dostanete jej zdarma v pdf, které si můžete vytisknout).

Děti si do něj můžou zaznamenávat své zážitky a propojovat je s knihou, kterou právě čtou. Navíc dostanete tipy na letní dobrodružství – skutečné aktivity, které se hodí k tématu. A co dál? Ještě jsou tu tipy na audioknihy a hudební alba. Věřte, že jsou pečlivě vybrané tak, aby se to líbily dětem i rodičům, kteří budou pravděpodobně jejich pasivními posluchači, například při cestách v autě.

Jak už jsme zmínili, pátý týden je věnovaný noční obloze. Udělali jsme pro vás takový rozšířený výběr z naší produkce, který se hodí k tématu, a po vzoru Pročteného léta jsme ho také rozdělili do 6 kategorií:

Pročetli jste se létem až sem? Zasloužíte odměnu!

Aby se vám ve zbývajících týdnech Pročteného léta u nás lépe nakupovalo, připravili jsme pro vás akci na e-shopu s kódem LETO30. Proběhne 27. 7. - 3. 8. 2022 a jak už sám kód napovídá, dostanete s ním slevu 30 % na nákup a navíc malý dárek! Tuto slevu můžete využít na jakékoli knížky, které se vám na e-shopu Svojtka.cz zalíbí, nemusí být zahrnuty do projektu Pročtené léto.

Budeme rádi, když nám dáte vědět, jestli jste se do Pročteného léta zapojili a jaké jsou vaše zkušenosti. Mějte se krásně a nezapomeňte, že horké dny jdou mnohem snáze přečkat s dobrou knížkou v ruce!