Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Malování vodou aneb vodové omalovánky

Stačí štětec a voda. Kouzlo? Kdeže! Malování vodou zabaví děti u moře, u bazénu i u rybníka.

Děti touží strávit poslední dny prázdnin u vody. Neodradí je ani slábnoucí slunko, zatažená obloha či klesající teploty. Jenže když rodiče spatří jejich promodralé rty a drkotající zuby, zavelí: „Z vody!“ Vtom protistrana spustí prosby a přemlouvání. „Ještě chvilku…“ Jak dostat děti aspoň na pár minut na deku? Tyto knížky udrží malé zmrzlíky, zabalené do osušek, zaručeně na suchu.

Proč bychom se museli ve vodě jen ráchat? Dají se s ní dělat hotová kouzla. Malování vodou kouzlení rozhodně připomíná. Stránky, které byly bílé, přetřete štětcem namočeným v pouhé vodě a ejhle! Objeví se pestré barvy. Jak to funguje? V obrázcích se ukrývají drobné tečky napuštěné barvou, která se po kontaktu s vodou uvolní.

Vyzkoušejte čtyři nové sešity vodových omalovánek. Vedle Narozenin a Obchodu jsou mezi nimi vyloženě letní témata: Cestování a Dovolená. Pro děti je to skvělý nácvik pečlivosti. Mnohem hezčího výsledku totiž při malování vodou dosáhnou, když si dají záležet, nanesou vody tak akorát a nebudou přetahovat. Nezapomeňte proto do plážové tašky přihodit suchý štětec.

Kopie návrhu Bez názvu_1

Další dvě knížky z kategorie malování vodou fungují na podobném principu, ale trochu jiné technologii. Jsou to Vybarvi mě! Farma a Vybarvi mě! Náklaďáky. Až je zkusíte, i vy rodiče vydechnete překvapené „wau“. Opět stačí přidat vodu (štětec je tentokrát součástí balení) a přetřít s ní bílé části obrázku. Kouzlo spočívá v tom, že až uschnou, vrátí se do původní – bílé – podoby, a děti tak mohou vybarvovat tutéž knihu znova a znova.


4986
4987
 

Vodou oživené ilustrace vypadají skvěle – barvy jsou neskutečně živé. Kdo má zrovna štětec v ruce, doslova se nemůže dočkat, až namočí další část obrázku. Na stránkách jsou i krátké texty a hledací výzvy. Dvoustránkové ilustrace si můžete s dětmi prohlížet, vyprávět si o zobrazených mini-příbězích a zjišťovat, co všechno děti objeví.

  4987 náhled4987 náhled

Minuty na dece uplynou jako voda. A zase se ozývá: „Můžu do vody?“ „Už jsi suchý/á?“ odpovíte naoko přísně. Ale dobře víte, že můžete s klidným srdcem pustit vaše odpočaté vodoměrky zpátky do vln. Dokud zase nezačnout drkotat zuby.