Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Představujeme zářijové knižní novinky

V září? Hudebka se zvukovými knížkami a přírodopis s krásně pomalým, až lenochodím průvodcem.

Taky máte září za měsíc plný vzrušení, očekávání a začátků? Dospělí závidí školákům – nemusí vítat nový rok v šedém lednu, ale v tom nejbarevnějším měsíci. Babí léto začíná a září v sobě spojuje to nejkrásnější ze všech ročních období. K dokonalosti chybí jen dobrá kniha. Vlastně nechybí, v naší zářijové nabídce je jich dost.

Radosti podzimu znal už Antonio Vivaldi. Jeho houslové koncerty najdete ve zvukové knížce Čtvero ročních dob. Celostránkové ilustrace s poetickými popisky, doplněné úryvky skladeb, vám představí změny přírody během roku a dětem umožní seznámení s hudební klasikou. Stejně jako novinka Louskáček podle slavného Čajkovského baletu. Nebo do třetice kniha Orchestr zvířátek hraje Mozarta, kde vám slavného skladatele představí roztomilé hudební těleso ze samých chlupáčů.

1

I na předškolní děti čekají v září nové zážitky. Například ve dvojici leporel Odkryj příběh: Na farmě a Pod mořem budou pomáhat farmáři Edovi najít zaběhlou ovečku a s potápěčkou Ladou se vydají vstříc hlubinám a pokladům. Pohyblivé ilustrace doprovází jednoduché verše. Najdou hrdinové, co hledají?

3

Dospělí čtenáři si přijdou na své v knize Ve vlaku: 30 výletů po Evropě trochu jinak. Tento pomalejší způsob cestování je zase v oblibě – a to je dobře! Přináší autentické zážitky, tempo tak akorát na poznávání krajů a lidí. Kniha je moderní průvodce, který vám prozradí, čím evropská města momentálně žijí. Vedle nezbytných itinerářů a ubytování vám doporučí i hudbu a četbu z daných lokalit. Ve vlaku na to budete mít čas.

6063

Co fascinuje začínající i odrostlejší objevitele? Vlajky! Jejich historie je plná velkých příběhů. Vyznat se v barvách, tvarech a prvcích, to je hotová věda (pst, říká se jí vexilogie). Kniha o vlajkách je do ní ideálním úvodem a skvělou pomůckou při zeměpisu. Totéž můžeme říct o titulu Planeta Země: Přehled zeměpisu (nejen) pro školáky. Poznejte naši planetu – malý zázrak vesmíru a zatím ten nejlepší svět, který obýváme J

2

Pokud vás všechno to zářijové chvění unaví, můžete zpomalit s knihami, jejichž název k tomu vybízí. Zpomal a podívej se navazuje na úspěšnou Zpomal a pozoruj a přináší dalších 40 divů přírody, které oceníte, pokud se na ně zasoustředíte a vychutnáte si je v jejich pomalosti. Tyto knížky učí už i dětské čtenáře všímavosti a vnímání přítomného okamžiku.

4

Vyhlížíme pomalu i třetí díl Zpomal… a dobrou noc, který vyjde v říjnu.

488761356054

Měsíc září je jako paní učitelka, jíž novinky od Svojtky bezvadně zapadají do osnov.