Při objednávce nad 700 Kč dostanete knihu jako dárek ZDARMA.

NEJPESTŘEJŠÍ LISTOPAD: Různé typy dětských knih

Listopadové knižní novinky mají přírůstky snad v každém žánru a typu knihy, který je v poslední době u našich čtenářů populární. Stačí pohled na tento jediný měsíc a je to, jako kdybyste listovali v katalogu knih pro děti.

Letos v listopadu u nás najdete nové zvukové knížky, prostorová POP-UP leporela, malování vodou, a navíc originální propojení dětské knihy s vkládačkou, nebo dokonce vánočního příběhu s hracím strojkem! Až zatočíte kličkou a hrací stromeček se rozcinká, zcela neomylně už ucítíte příslib toho nejkrásnějšího období v roce, kdy se plní dětská přání…

Knížka a dětská vkládačka v jednom

Určitě znáte dětské vkládačky – oblíbené, většinou dřevěné desky, z nichž se dají jednotlivé obrázky vyjmout a pak tam zase vrátit. Děti je milují, jednu vkládačku chtějí „protočit“ klidně několikrát. Při umisťování obrázků do správných pozic si cvičí jemnou motoriku a koordinaci oko-ruka. Vkládačky bývají většinou tematicky zaměřené – děti si tak rozvíjí slovní zásobu, když do vkládačky vracejí například 10 různých zvířat.

V knížce, která právě vychází, spojujeme princip vkládaček s osvojením základní slovní zásoby – oblíbených prvních slov. Najdi a vlož - První slova obsahuje 8 vkládaček umístěných přímo v obálce. Dítě za pomoci rodiče pak hledá jejich místo uvnitř knihy, na 4 různých dvojstránkových scenériích. Ty tvoří pestrobarevné obrázky věcí, s nimiž se miminko nejčastěji setká ve svém bezprostředním okolí, doma a na procházkách. Dílky jsou pevné a perfektně padnou do dětské dlaně. Z prohlížení Najdi a vlož - První slova se u vás doma stane jistě oblíbená a mnohokrát opakovaná aktivita.

Cesta do vesmíru nebo do nitra lidského těla? Ano, s POP-UP leporely!

Milovníci POP-UP leporel, jásejte! Nyní můžete výrazně rozšířit své sbírky. Vychází celá řada 10× POP-UP od Davida Hawcocka, uznávaného tvůrce tohoto typu knih. Nechte se okouzlit jeho rafinovanými papírovými modely, které přímo před vašima očima vystupují ze stránek. Na výběr máte ze 4 novinek. Vybrat mezi nimi tu nejhezčí je nemožný úkol. Takže úplně nejlepší bude, když si pořídíte všechny. Přece byste nechtěli, aby vám nějaká ve sbírce chyběla ;)

Propracovaná zvukovka

Navštivte 7 různých prostředí z celého světa a seznamte se až s 200 živočichy, kteří se v nich vyskytují. To vše ve velké, propracované zvukové knize Najdi mě - Úžasná zvířata. Zvuky zvířat samozřejmě nesmějí chybět, plus k nim v této knize získáte i interaktivní poslechové hry, jež zážitek z četby rozšíří o zábavu pro jednoho nebo i více „hráčů“.

Na celostránkových, kouzelně ztvárněných ilustracích objevujte známá zvířata z farmy, ale i originální tvory ze savany nebo z džungle. Zvuková kniha Najdi mě - Úžasná zvířata neobsahuje žádný nevzhledný plastový modul po straně. Ne, tlačítka se zvuky se mačkají přímo na stránkách knížky. Jak to funguje? To zůstane takovým naším malým knižním tajemstvím… J

Oblíbili jste si malování vodou? Zkuste tyto novinky s plnitelným fixem!

 

Stačí zatočit kličkou, stroječek zazvoní, pohádka začíná…

Zvuk zvonkohry nebo hracího strojku zkrátka k zimě a čekání na Vánoce patří. A do atmosféry podzimu, kdy je skvělé schoulit se doma pod dekou a přečíst si nějakou pěknou pohádku, se hodí taky. Takže pokud to do adventu nemůžete vydržet a chcete se potěšit nějakým magickým příběhem už teď, sáhněte po knize Louskáček - kniha s hracím strojkem.

Oblíbený štědrovečerní příběh o oživlém louskáčku na ořechy a dívence Klárce, které se to možná všechno jen zdá, je v tomto vydání doplněn o kovový hrací strojek s kličkou, při jejímž zatočení se ozve melodie ze stejnojmenného Čajkovského baletu. Rázem si doma vyčarujete tu pravou sváteční náladu. Novinku Louskáček - kniha s hracím strojkem pořídíte jako mnoho jiných novinek na e-shopu Svojtka.cz už dnes, ale doporučujeme vám – VYDRŽTE TO s jejím čtením aspoň do předvánočního času.

Letět s Louskáčkem zimní krajinou do Království sladkostí… to si žádá ten správný čas a rozpoložení. Ať vám naše nové knihy přinesou co nejvíce takových jedinečných momentů.