Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Pro ty, co vědí, že nejhezčí dárek je kniha

Z nabídky veškerých knih na našem e-shopu jsme pro vás provedli VÁNOČNÍ VÝBĚR – toto jsou naše knižní tipy na Vánoce 2022. Knížek v něm najdete víc než dost, jsou pro různé věkové kategorie a své favority mezi nimi najdou čtenáři s nejrůznějšími zájmy. Abyste se mezi našimi vánočními tipy lépe orientovali, jako průvodce vám poslouží tento článek.

Hledáte inspiraci, jak dárkově zabalit knížky pro vaši rodinu nebo přátele? Přečtěte si náš nový článek.

S přáním pokojného adventu jej věnujeme všem, kdo vědí, že nejhezčí dárek je kniha :)

 

Pro milovníky klasických pohádek

Není nic pohodovějšího než se mezi svátky sesednout s nejbližšími u pohádkového příběhu. I když už jsme klasické pohádky viděli nebo četli stokrát, o Vánocích si je rádi dopřejeme znovu. My, dospělí, můžeme v pohádkách objevovat doposud skryté významy, anebo si jen vychutnat ten pocit něčeho příjemně známého. A také můžeme s dětmi sdílet radost z příběhů, které ještě neznají.

Mezi naše knižní stálice patří na Vánoce Louskáček. Najdete ho u nás jak v tradiční podobě, tak jako zvukové leporelo, nebo i jako knížku s hracím strojkem. V obou zvukových variantách se vaším domovem rozezní melodie z Čajkovského baletu – neodmyslitelně spjaté s Vánocemi. Louskáčkovi jsme se podrobněji věnovali loni před Vánoci v článku Jak to bylo s Louskáčkem?.

Louskáčka stejně jako Popelku najdete v našich vánočních tipech také jako leporelo s dekorativními výřezy. Dále mezi pohádkami nechybí POP-UPy Sněhová královna a Červená Karkulka.

 

Pro ty, co svět prozkoumávají prstíky

Ani na ty úplně nejmenší čtenáře Ježíšek nezapomíná. Na čtenáře „ochutnávače“ a „otlapkávače“, kteří ještě potřebují při četbě pomoc tatínka a maminky. V těchto knihách si rozhýbou prstíky, a procvičí tak jemnou motoriku:

Pro budoucí Lary Croft a Indiany Jonese

Odrostlejší děti už pod stromečkem nehledají pohádky, ale dobrodružství. Co si budeme povídat… nejen děti. I dospěláci, stále mladí srdcem, se s chutí ponoří do objevování ztracených pokladů a řešení záhad takřka detektivních!

Naší velkou novinkou a vánočním hitem je Tutanchamon, poklad mezi prostorovými POP-UP knihami. Letošní 100leté výročí významného archeologického objevu si zaslouží pořádně oslavit. Odvážíte se sejmout faraonovi zlatou masku? Knihu můžete důkladně prozkoumat v tomto článku.

  • V její knižní sestřičce Plavba za objevy zase přijdete na kloub dějinám různých způsobů komunikace. Ve vánoční nabídce za skvělou cenu 99 Kč!

 

Pro fanoušky společného čtení v postýlce

Tyto sbírky příběhů jsou jako kouzelné měšce: vždycky z nich vytáhnete další pohádku na dobrou noc!

 

Pro malé vědce a vědkyně

Tušíte už, že zvídavost a touha zkoumat věci do hloubky a přicházet jim na kloub dostane jednou vaše dítě daleko? Podpořte jejich zápal – dodejte jim to správné palivo v podobě knihy, která jim rozšíří obzory.

Jak zvířata myslí a co cítí je spolu s Tajnými znameními přírody ideální pro malé přírodovědkyně. Budoucí fyziky zaujme pro změnu Nej… VODA v pohybu. A jestli vám vaše ratolesti doma neustále svítí baterkou do krku a obvazují neviditelná zranění (a vy už si děláte naděje na studium medicíny), nesáhnete vedle s výběrem titulu První kniha o mém těle :)

 

Pro poetické duše

Máte naopak doma dítě zaměřené umělecky? Či snad dokonce básníka či básnířku? Toto jsou dvě knihy ve verších (a jedna poetická beletrie), které naplno rozproudí jejich kreativitu a smysl pro krásu:

 

Pro ty, co v příštím roce vyrážejí na cesty

Láska k cestování a k poznávání cizích krajů se v člověku může probudit v každém věku. Vánoce a oslavy Nového roku jsou časem, kdy rádi spřádáme plány do budoucna. Pokud mezi vaše sny patří i ty cestovatelské, nenechte vaší pozornosti ujít knížky od Lonely Planet, které vás inspirují k těm nejkrásnějším dovoleným a zážitkům z cest.

BONUS: Jen tak pro zábavu

Pokud jen hledáte netradiční a vtipný dárek třeba pro strýčka, švagra nebo bratrance, co rád nosí módní plnovous, pobavte to leporelem s mnoha druhy vousů Šťastné a vousaté hipsterské Vánoce!

Ani tento článek není schopný obsáhnout všechny kategorie a podkategorie knižních titulů z vánoční nabídky nakladatelství Svojtka & Co. Zároveň trochu doufáme, že už víte, že u nás najdete spoustu encyklopedií s okénky, leporel s pohyblivými prvky nebo zvukových knížek pro děti. A tak jsme vám chtěli dát vědět spíš o jiných knížkách, které by neměly uniknout vaší pozornosti.

Přejeme vám, abyste si ani letos nenechali sháněním vánočních dárků narušit vaši vnitřní pohodu. I my máme jedno neskromné přání – abyste i v příštím roce zůstali tak báječnými čtenáři a fanoušky našeho nakladatelství, jako už jste :)