Při objednávce nad 700 Kč dostanete knihu jako dárek ZDARMA.

POP-UP POKLAD: Tajemství Tutanchamonovy hrobky ODHALENO

V listopadu 2022 to bude přesně 100 let, kdy archeolog Howard Carter prohlásil: „Vidím úžasné věci.“ Vstoupil tehdy poprvé do hrobky faraona Tutanchamona a zasloužil se o nejznámější archeologický objev všech dob. I díky tomuto činu dnes můžeme starověký Egypt, Tutanchamona a archeologii oslavit vydáním nádherné, výpravné prostorové knihy Tutanchamon. Pyšní se nálepkou POP-UP DELUXE a my věříme, že právem.

  • Tutanchamon je naprosto výjimečná pop-up kniha, která čtenáře doslova vtáhne a přenese do fascinujícího světa starověkého Egypta.
  • Staňte tváří v tvář Tutanchamonovi, panovníkovi, který vládl krátce a zemřel velmi mladý, ale i přesto je dnes nejslavnějším faraonem.
  • Na každé stránce ožívají nečekané prostorové prvky – jako byste se uvnitř faraonovy hrobky ocitli sami! Je originálně a pečlivě ilustrovaná.

V knize Tutanchamon se dozvíte mnohé o egyptské mytologii. Seznámíte se se starověkým Egyptem i s jeho božstvy. Prozkoumáte náboženství a rituály a navštívíte chrámy, jako je Luxor v Údolí králů.

 

Co víme o Tutanchamonovi?

Tutanchamon, jehož jméno znamená „žijící podoba Amona“, žil před více než 3300 lety, na trůn nastoupil v 7–8 letech a zemřel již v 18. Byl to opravdu mladý faraon, tak proč je dnes ten nejznámější? Právě kvůli objevu Howarda Cartera z roku 1922, kdy svá tajemství vydala téměř neporušená faraonova hrobka. Zloději do ní sice v minulosti pronikli, ale nedostali se dál než do okrajových místností.

Právě Carterovi vděčíme za to, že na základě jeho objevu víme, jak vypadal faraonův život; známe také výzdobu hrobky i obsah pokladnice. S tím vším vás kniha Tutanchamon seznamuje – ne nudnou, učebnicovou formou, ale dechberoucím, pohlcujícím zážitkem v podobě prostorových ilustrací, které před vámi vyvstávají ze stránek a na které si můžete sáhnout a rozpohybovat je.

Dozvíte se také, jak probíhala mumifikace, jak postupoval Carter a jeho tým při vykopávkách i co je pravdy na tom, že hlavní aktéry objevu postihla jako trest za porušení hrobky hrůzná faraonova kletba.

Symbol starověkého Egypta

Na knize spolupracovali autoři Alberto Siliotti, Javier Joaquin a David Hawcock, tedy ti z nejpovolanějších. Siliotti je vědecký novinář specializující se na egyptologii, Joaquin kreslíř ovládající tvorbu klasickou i digitální a Hawcock je světová autorita na poli papírového inženýrství, tedy návrhů a výroby prostorových pop-up knih.

Tato mimořádná kniha přenese čtenáře do fascinujícího světa starověkého Egypta, mezi bohy a faraony. Seznámíte se tím nejznámějších z nich – s Tutanchamonem! On a jeho zlatá maska, to jsou skutečné symboly starověkého Egypta, které už 100 let utvářejí naši představu o tom, jak tenkrát vypadal život faraonů a jejich lidu.