Při objednávce nad 700 Kč dostanete knihu jako dárek ZDARMA.

Tyhle dobré zprávy NEUTAJÍME: Zářijové knižní novinky JSOU TU!

Děti jdou do školy a potřebují motivaci, aby všechno v pohodě zvládly. Naštěstí se to sešlo s obdobím, kdy nám ve skladu přistává spousta novinek. Žádné nudné čtení. Zábava plná interaktivních prvků!

Už 40 let ji znají a milují generace dětských čtenářů po celém světě. Řeč je o knížce Milá zoo (v orig. Dear Zoo) od Roda Campbella. Je to doslova legenda mezi leporely s odklápěcími okénky. Může taková klasika přijít vůbec s něčím novým? Může! Nyní je k dostání i v tzv. pop-up verzi, kde se zvířátka nejen ukrývají v krabicích, ale také z nich vyskakují! Jednoduchý příběh o korespondenci se zoo, která trvá, dokud zoo nepošle to správné zvířátko, získává nový rozměr.

 

Pop-up: nepřehlédnutelné knížky, které vystupují do prostoru

Když je řeč o klasikách vylepšených prostorovými pop-up prvky, musíme zmínit tuto verzi Červené karkulky. Neotřelé ilustrace, které navíc s každým rozevřením dvojstránky ožijí? To je knížka, kterou budou děti chtít číst stále dokola.

Pro malé inženýry a inženýrky tu v kategorii knih s prostorovými a pohyblivými prvky máme VELKÉ Staveniště v pohybu. Zatáhněte, rozevřete, posuňte… a sledujte, jak vám stavby rostou před očima – přímo na stránkách knihy.

 

Encyklopedie s okénky pro vnímavé a zvídavé děti

Pokládají vám děti otázky, na které se vám, rodičům, obtížně hledají odpovědi? Poradí knížky s odklápěcími okénky. Nebo vás aspoň navedou na způsob, jakým se o náročném tématu s dítětem bavit. Taková je kniha Co je to umírání? Pokud vás v rodině potkala ztráta nebo se vaše vnímavé dítě o smrt zajímá, odpovědi na dětské otázky ohledně úmrtí najdete pod okénky.

Stejná řada Kuk pod okénko První otázky a odpovědi přináší i druhou novinku, a sice Co dělají zvířata v zimě?  Odhalte s dětmi tajemství hibernace a podpořte jejich vnímání běhu času a změn ročních období.

Poznávání přírody pro batolata, předškoláky i školáky

Nadcházející podzim přináší do přírody vedle mnoha barev také spoustu změn. V těchto knižních novinkách pro různé věkové skupiny se mohou děti seznámit s přírodou:

  • 100 prvních slov příroda – Velké barevné leporelo, dokonce s okénky, pro rozpovídání dětiček (stimulaci řeči a rozvoj slovní zásoby).
  • Pětiminutové příběhy z lesa – Les je básník! A ve verších zpívá příběhy o kouzelné žabí proměně nebo o lásce můry k měsíci. Nádherné čtení o přírodě, při kterém se mnoho dozvíte.
  • Tajná znamení přírody – Příroda s námi komunikuje, to jen my, lidé, přestáváme její řeči rozumět. Chcete se to opět naučit? Vyrazte na knižní výpravu spolu se dvěma mladými dobrodruhy.

Dotkni se, poslouchej… zapojení smyslů pro komplexní rozvoj dítěte

Poznávání a učení se pomocí vizuální (zrakové) stimulace je pro člověka přirozené. A vysoce účinné! V těsném závěsu je stimulace zvuková – sluch. Pak hmat… no zkrátka, čím víc smyslů se zapojí, tím je zážitek komplexnější. A rozvoj dětí také. Proto jsme rádi, že vám můžeme představit nové knížky pro nejmenší, které zapojují vždy nejméně dva smysly.

První je Dotkni se a poznej Barvy. Na jejích dvojstránkách vždy dominuje jedna barva a v ní jsou zahrnuty ilustrace předmětů a tvorů, u nichž převládá. Dítě se tak učí barvy a nová slovíčka. Navíc si může na předměty v knize sáhnout – stránky jsou obohaceny o dotykové prvky pro rozvoj hmatu.

Hmat a stejnou měrou také sluch se rozvíjí ve čtyřech nových zvukových knihách Poslouchej, kdo to může být? Nejsou to klasické zvukovky s tlačítky. Zvířata v těchto knížkách se ozvou až poté, co je pohladíte po srsti nebo peří. Prohlédněte si ukázky na e-shopu a vyberte pro vaše dítě téma, které mu bude nejlépe sedět:

Dlouhodobá předpověď? Podzim bude plný knižních přeháněk!

Už se nemůžeme dočkat, až vám představíme další knižní novinky, jichž bude na podzim plno. Do jednoho článku se nám všechny nevejdou. Tak teď aspoň zmíníme dvě, které sice už vycházejí, ale rozhodně si zaslouží podrobnější představení někdy příště. Podívejte se na Adventní kalendář plný knih i na vskutku exkluzivní „pop-up deluxe“ Tutanchamon!