Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Představujeme březnové knižní novinky

Hurá, příroda se probouzí. I naše nové knížky jsou plné života. Ať už jsou to okénkové encyklopedie o přírodě, zvukovky se zvířaty nebo velký sešit Montessori aktivit, jedno mají společné – při jejich čtení se děti rozhodně nudit nebudou.

Všichni malí objevitelé a objevitelky… POZOR! Proč? Protože právě vychází dvě okénkové knížky o přírodě. Jmenují se podobně, ale každá je úplně jiná. Kuk pod okénko Příroda je určena předškolákům nebo prvňákům. Může se stát skvělou první okénkovkou. Obsahuje jen málo textů a spoustu obrázků. Témata jsou základní – roční doby, mláďata, u rybníka, jak rostou kytičky… Informace a ilustrace doplňují v Kuk pod okénko Příroda také aktivity jako hledání a počítání nebo výzva ke sběru listů, až půjdete příště na procházku.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin  (4)

Oproti tomu Příroda Podívej se pod obrázek je určena starším čtenářům-průzkumníkům, kteří už chodí do školy a rádi se něco přiučí sami. Ocení velký počet okének (přes 80!) a umělečtější zpracování ilustrací. Informace zabíhají do větších podrobností. Navštívíte nejrůznější hnízda, nory, doupata, podíváte se i na skalnaté pobřeží a stranou nezůstanou ani brouci a motýli. Těší se na vás méně obvyklá zvířata – například čipmanci a jeleni wapiti. Ptáci vám dokážou, jak jsou šikovní ve stavění hnízd a shánění potravy. Zkrátka, Příroda je v této knize království plné pokladů.

Vítejte na vaší Montessori cestě. Můj velký sešit Montessori pro nejmenší nabízí více než 100 aktivit, díky nimž mohou děti od 2 let postupně objevovat tvary, barvy, třídit je a přiřazovat. Sešit poskytuje přílohy: obrázky k vystřižení a přiřazování, materiál k výrobě hmatových číslic, geometrické tvary, červené a numerické tyče apod. Tyto materiály dítěti pomohou získat sebevědomí a zlepší jeho jemnou motoriku. V tomto sešitě, sestaveném na základech Montessori pedagogiky, vás čeká plno aktivit, po jejichž splnění bude dítě zkušenější, sebejistější a připravené pro svět a další vzdělávání.

blog, MCH 3_2022 CZ (3) 

Novinka z výše stromové říše – to je nádherná a propracovaná encyklopedie s odklápěcími okénky s názvem Stromy. O stromech se dozvíte (téměř) vše. Představí se vám základní části stromu i to, jak probíhá život stromu během střídání ročních dob. Seznámíte se se všemožnými živočichy, žijícími v bezprostřední blízkosti stromů. Objevíte stromy v deštných lesích i mrazivých krajích. Pobaví vás rekordy a zajímavosti a přiučíte se o důležitosti stromů pro člověka i o tom, jak je chránit. Kniha je psána pro děti na přelomu 1. a 2. stupně ZŠ, které ocení její interaktivní povahu v podobě odklápěcích okének. Pokud by se znalostmi z knihy Stromy blýskl u zkoušky i maturant z biologie, věříme, že by nepropadl :)

6164 Stromy

Už šest Velkých pokroků… Vaše děti jsou ale šikulky! Série leporel s pohyblivými prvky Velký pokrok, které vedle jednoduchého příběhu pro děti obsahují také rady odborníků určené rodičům, má nové přírůstky. Například Maminka má miminko. Doplňují vydaná a důležitá témata, jakými jsou např. Už žádné plenky. Velké pokroky se zaměřují na důležité milníky v životech dětí, které chodí do mateřské školky. Všech šest knih je jednotně ilustrováno. Jsou skutečně užitečné. Když si s dětmi čtete o tématech, která je možná trošičku trápí, přirozeně tím posilujete jejich sebedůvěru. Pokud to zvládnou kamarádi v knížce, zvládneme to taky!

4377-78 Velký pokrok,

Oblíbené zvukovky se vrací: poslechněte si zvířata z farmy a z divočiny. Ve dvou zvukových knihách, jež dotiskujeme i letos na jaře, se vám představí dvakrát 10 druhů zvířat i se zvuky, které vydávají. Už názvy titulů zaujmou. Jeden se jmenuje Búú! Chro-chro! a druhý Húú! Vrr!. No řekněte, nechtěli byste takové sympaťáky mít doma? Pevné stránky jsou nahoře vyříznuté do tvarů jednotlivých zvířat, takže se snadno otáčí a vaše děti rychle nalistují svého oblíbence. V krátkých odstavcích se dozvíte základní informace o zvířatech a můžete se hned pustit do poslechu 10 realistických zvuků. Tyto zvukovky jsou oblíbené hlavně pro jednoduchost a přehlednost. Na stránky plné veselých barev se děti rády vrací.

Oblíbili jste si leporela s pohyblivými prvky pro nejmenší děti kolem 1 roku, jako jsou třeba MiniPEDIE? Pak byste měli vyzkoušet novou dvojici Moje první pohybové leporelo. Seznámíte se se dvěma oblíbenými světy – světem dopravních prostředků a zvířat. Mezi Dopravními prostředky nechybí sanitka, policejní a hasičský vůz, ba dokonce ani letadlo a raketa. V druhém leporelu pod názvem Les na vás zase čekají medvědi, ptáci jako sova či datel, i ten nejmenší hmyz – včelky a mravenci.

Pohyblivé prvky jsou snadno ovladatelné. Jde to opravdu zlehka, a tak to zvládnou i malé prstíky, které ještě nemají takovou sílu či šikovnost. Obrázky jsou záměrně bez popisků – leporela totiž rozvíjejí komunikaci. Můžete si s miminkem povídat o všem, co na obrázcích vidí, a volit přiměřenou slovní zásobu. Závěrečná dvojstrana obsahuje velkou scenérii, kde jsou všechna dosud zobrazená zvířata nebo dopravní prostředky. Zahrajte si s dítkem aktivitu „hledej a najdi“ nebo vyprávějte příběhy o tom, co se právě odehrává na obrázku.

 4377-78 Pohybová leporela

Užijte si březnové knižní novinky a vyrazte s dětmi také ven, ať si ověří nově nabyté znalosti a dovednosti v terénu.