Při objednávce nad 700 Kč dostanete knihu jako dárek ZDARMA.

Představujeme dubnové knižní novinky

Jarní novinky od Svojtky vás dozajista probudí ze zimního spánku. Skrývají v sobě spoustu aktivit. Projedete se na koni i na traktoru, se stříkacími leporely se pořádně zmáčíte ve vaně a nakonec si dáte sváču v podobě čerstvé zeleniny. A to všechno díky novým knihám a leporelům! 

Říct, že Minipedií už je celá řádka, to bychom tuto megaúspěšnou sérii pohyblivých leporel hodně podcenili. A přesto mezi Minipediemi jedno zásadní téma scházelo. Je to zdravé, barevné, čerstvé a skvěle to chutná – ano, je to zelenina! MiniPEDIE Objevujeme svět! Zelenina konečně seznámí prťata s tím, co je základem zdravé stravy. Hravou formou si děti procvičí prstíky a ještě si zopakují barvy, když budou hledat červená rajčata nebo zelené hrášky v lusku. Zeleniny na jídelníčku není nikdy dost a malí strávníci by se měli co nejdříve naučit, že zelenina je jejich kamarádka. Tato Minipedie ze základní řady Objevujeme svět! při tom jistě pomůže.

Pokud si dětičky pochutnávají na zelenině, nadchne je i leporelo Dobrou chuť!, které spolu s Barvami, Zvířaty a Dobrou noc! vychází v rámci jednoho praktického boxu Knihovnička - První knížky pro miminko. Má jednoduché ilustrace v základních barvách a s vysokým kontrastem – knihovnička je tedy přizpůsobena opravdu těm nejmenším čtenářům, jejichž zrak se teprve vyvíjí. Navíc, s těmito pevnými leporely se dá vedle čtení dělat mnoho věcí. Například postavit domeček nebo věž! Dítě tak už v raném věku pozná, že s knihami je zábava a že čtení rozhodně patří do života, čímž ho dělá mnohem bohatší.

Že se s knížkami nehraje? Tak to si rychle vymažte z hlavy, s následujícími dvěma leporely se naopak nedělá nic jiného. Jsou totiž gumová a určená ke čtení ve vaně. A nejen ke čtení. Tyto knížečky dokonce stříkají vodu! Stříkací rybička a Stříkací kachnička v sobě mají jednoduché hravé verše a veselé obrázky. A hlavně stříkátko, které se při zmáčknutí pod vodou napustí a pak funguje jako malá vodní pistolka. Děti, které se nerady koupou, tato leporela přesvědčí, že ve vaně je to prima. A malí milovníci cachtání a ráchání budou moct ve vaně strávit ještě víc času. O to delší chvíle klidu pro vás, milí rodiče. Trochu mokra v koupelně za to stojí, no ne?

Konec dovádění, zpátky do práce. Na farmě je toho potřeba spoustu udělat. A kdo lidem nejvíc pomáhá? Přece silák traktor! Pro všechny malé traktoristy máme jedinečnou novinku, díky které se můžou jejich milovanému traktoru podívat na zoubek, nebo spíš pod kapotu. V knize Traktor - Jak to funguje najdete základní informace o traktoru, jeho funkcích a částech, a také ilustrace s výřezy, díky nimž vám žádné tajemství traktoru neujde. To se nedá popsat – to se musí vidět! Farmář už čeká, doprovoď jej po schůdcích do kabiny, zapřáhněte za tažnou kouli nějaké skvělé zařízení a hurá na pole.

Kdo pomáhal lidem, ještě než tu byly traktory? Kdo člověka doprovázel celou historií na všech slavných objevitelských cestách? Kdo ho doslova nesl na svém hřbetě? Byli to koně, tato úžasná stvoření, které dodnes milujeme a obdivujeme. Velká kniha plná pohyblivých prvků Nej… KONĚ v pohybu vám představí koně ze všech stran. Poznáte různá plemena koní, jezdecké sporty, vybavení stájí i veterinární kliniku. Tato řada ručně vyráběných obřích knih čtenáře obvykle zasvěcuje do technických témat, ale tentokrát si posvítila na koně. A vyšlo jí to skvěle. Prostorové prvky, pohyblivé obrázky, odklápěcí okénka… to všechno na vás čeká v této knize o koních nabité informacemi. My z ní řehtáme nadšením. A vy?

Možná už si obrázkové knížky nechcete jen prohlížet, možná je chcete sami tvořit. Pokud se chcete stát výtvarníkem a opravdu se naučit kreslit, máme pro vás skvělou zprávu. Vydáváme obsáhlou knihu Kompletní kurz kreslení, díky které se naučí kreslit opravdu každý. Můžete do ní nahlédnout, i když nemáte zrovna ambice stát se výtvarným velmistrem. Kreslení je totiž skvělá aktivita na uvolnění pro každého (a může fungovat i jako tzv. arteterapie). Ruku na srdce, kdy jste si naposledy vzali tužku, čistý bílý papír a nakreslili jen tak obrázek? V dětském věku je to samozřejmost, ale postupem času o to přicházíme… Objevte v sobě znovu radost pro kreslení. A naučte se to dobře – od základů až po složitější techniky. Třeba ve vás dřímá nečekaný talent.