Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Jak smysluplně vyplnit dětem čas. 3. část – děti od 2 let.

Jakou knihu nabídnout podle věku. Pohledem matky.

Pozor, v tomto období se s vámi vaše dítě může začít hádat! Přejeme pevné nervy! No co už, nebojte, existují přece ověřené a věru ozkoušené pomůcky – knihy! Nechce se vaše dítě oblékat? Odmítá si čistit zuby? Nechce se mu spinkat? Anebo jen nevíte, kam dřív skočit, a potřebujete ho něčím zabavit?

Začíná období tvoření! Hurááááá! Vaše dítě už drží v ruce tužku a věřte, že až zjistí, že může na světě zanechat svou stopu, tak ji i zanechá! J Proto malému tvorovi nenápadně podsuňte, kde tu stopu zanechat může. Velmi, opravdu velmi vám doporučujeme MALOVÁNÍ VODOU. Začněte tímto leporelem s pevnými stránkami. Bílé části obrázku lze velmi lehce vybarvit, stačí do vody namočit štětec, který je součástí knihy, a krásná sytá barva se jako zázrakem objeví na bílém podkladě. A to není všechno! Barvy z obrázku jako kouzlem zmizí, když uschne, a tak ho dítě může vybarvovat stále znovu. Kontrolujte, zda dítě drží štětec správně. S touto knížkou si bude procvičovat jemné motorické schopnosti a koordinaci oka a ruky. Příjemným bonusem je minimum uklízení, milé maminky.

Další super vychytávka, která vaše dítě zaručeně zabaví, jsou SAMOLEPKY. Okolo 2. roku děti rády lepí. Malý zajíček, Pro nejmenší anebo Bublinky, ale i mnohé další, jsou velmi oblíbené sešity. Jednoduché nálepky s potiskem a okrouhlým nebo jiným tvarem se nejmenším dětem snadno odlepují. Vaše pomoc však bude ze začátku potřebná a trefit se s nálepkou do správného místa nebude úplně jednoduché. Chvalte, i když nebude samolepka tak docela na svém místě. Víme, jak je to někdy těžké, že, milí rodiče-perfekcionisti? Cítíme s vámi.

Najděte si svoji AKTIVITU, filtrujte podle věku a prohlédněte si video s prolistovanou knihou. Určitě vám něco padne do oka. Nepřehlédněte ani pracovní sešity KUMON, jsou už pro děti od 2 let.

Nezapomeňte na OKÉNKOVÉ ENCYKLOPEDIE. Zvědavost je velmi silná vlastnost, vaši nezbedníci proto budou chtít určitě zjistit, co se nachází pod okénky. Knížka tak dětem vysvětlí nenásilnou formou různé věci, například i proč si musíme čistit zoubky, proč se musíme oblékat, k čemu je nočník, co jsou to bacily, co je to hovínko a mnoho dalšího…

Pokud máte dítě v tomto věku, zřejmě už ho budete chtít socializovat a připravovat na školku. Pro hladký start v novém a neznámém prostředí určitě pomůže, když děťátko seznámíte s tím, co ho čeká. Vyberte si z titulů O ŠKOLCE – pomůžou vám poznat prostředí a různé situace, na něž je dobré děťátko připravit. Tématu školky jsme se věnovali v tomto článku, neváhejte se proto inspirovat tam.

Nepřestávejte si s dětmi číst, rozšiřujete tak slovní zásobu. Ačkoli děti v tomto věku už mají mnoho jiné zábavy, čtení je stále důležité a široká slovní zásoba pomáhá v dalších etapách života.

Vaše teta ze Svojtky

Může se stát, že se některá kniha z článku vyprodala. Kontaktujte nás na objednavky@svojtka.cz a rádi vám poradíme alternativu.

Myslete i na to, že každé dítě je jiné, knížky se proto nedají doporučit úplně přesně na konkrétní věk. Klidně si přečtěte už i články, kde píšeme o knihách pro mladší děti: DO 1 ROKU nebo 1 AŽ 2 ROKY.