Při objednávce nad 700 Kč dostanete knihu jako dárek ZDARMA.

Představujeme květnové knižní novinky

V květnu vyrážíme na cesty, zpomalujeme hned za naším prahem, užíváme si příchod jara v místě, kde jsme doma, a pro zpestření navštěvujeme mořské víly v jejich království. To vše díky novinkám od Svojtky.

 

Asi není potřeba zvlášť poukazovat na to, že situace ve světě nám cestování zrovna neulehčuje. Přesto, i teď je možné sbalit si kufr či batoh (podle vašeho založení) a vyrazit za dobrodružstvím za hranice naší domoviny. Proto Lonely Planet vydává na začátek cestovní sezony tři nové průvodce do destinací, které byly, jsou a vždycky budou oblíbené, ať se bude dít cokoli. Jednoduše proto, že tyto země jsou nádherné a nabízí nekonečnou studnici pokladů k objevování.

První z nich je Norsko, za jehož stvoření by měl Bůh či Vesmír dostat cenu za kreativitu. S průvodcem základní řady Lonely Planet získáte všechny potřebné informace, které budete na cestu po tomto kraji divů potřebovat. Další dva průvodce jsou z edice Poznáváme, která představuje velké země ze širší perspektivy. Kanada a USA jsou státy, které za jednu dovolenou zkrátka neprozkoumáte. Je proto dobré udělat si před cestou celkovou představu o tom, co chcete vidět a kolik na to máte času. Poznáváme s Lonely Planet proto přináší jakési „best of“ zážitků z daného území. Nechejte se jimi inspirovat k cestě podle vašich přání.

A opět budeme zpomalovat, těšíte se? Řada Zpomal se totiž rozrostla o dvě menší knižní sestřičky – leporela Zpomal …na tvém prahu a Zpomal …v parku. Jak už názvy napovídají, budeme se učit zpomalit doma, na zahradě a v nejbližším okolí našeho bydliště. I tam se totiž odehrává celá řada zázraků přírody, kterých bychom si v běžném každodenním spěchu nevšimli. Kde se bere za úsvitu rosa? Jak to, že veverka vždy najde své zásoby? Obálky leporel nabádají: „Ztiš se a naslouchej příběhům z přírody.“ Ony příběhy v knížkách jsou veršované, jemně a realisticky ilustrované. Pokud jste si sérii Zpomal, jež učí děti vnímavosti a soustředění, oblíbili, neměly by uniknout vaší pozornosti.

A když už jsme u těch neviditelných zázraků přírody, jedním z největších, nad kterým se už ani nepozastavíme, je každoroční koloběh a střídání ročních dob. V koutu planety, který obýváme zrovna my, se jednotlivá období výrazně liší, a pokud na tyto změny nasměrujete pozornost dětí, naučíte je všímat si detailů a také budete rozvíjet jejich povědomí o čase. Pomohou vám pracovní sešity Zvířátka z lesa, pojmenované jak jinak než Jaro, Léto, Podzim a Zima. Je v nich plno lepení, řešení bludišť a hledání jednoho věčně zatoulaného zajíčka. Díky tomu prozkoumáte s dětmi les v průběhu celého roku a zjistíte, jak různá zvířata tráví jednotlivá roční období. 

Pokud mají vaše děti, a zejména holčičky, rády aktivity, jako lepení samolepek a řešení nejrůznějších hádanek a úkolů, ale lesní zvěř pro ně není dostatečně „cool“, nabídněte jim pestrý pracovní sešit Mořské víly Kniha aktivit. Fantastické podmořské království skýtá plno zábavy, včetně rukodělné výroby visačky na dveře nebo vlastního narvala s duhovým rohem. Že nevíte, co je to narval? Tak rychle nakoukněte do tohoto sešitu s třpytivými samolepkami! Užijí si ho hlavně malé princezny, milovnice oceánů. Spolu s mořskými vílami navštíví salon krásy, a dokonce i koncert Vílího bandu. Budou spojovat obrázky podle teček a rozvíjet fantazii v mnoha kreativních úkolech.

 

V květnu nezapomínáme ani na naše nejmenší a nejvěrnější čtenáře, zapřisáhlé Minipedisty :) Mohou se těšit na další leporelo ze série Mé první obrázkové příběhy – Dobrou chuť, žirafo! Sledujte, jak se malá žirafka, žijící s maminkou ve stádě, snaží, aby svým dlouhým krkem dosáhla na chutné listy či se napila z chladivé řeky. Jak je u této řady zvykem, příběh o zvířátkách je psaný v nenápadných verších, takže si jej děti snadno zapamatují a při dalším čtením už jej budou odříkávat spolu s vámi. A nesmíme zapomínat na rozvoj jemné motoriky, který u Minipedií díky pohyblivým prvkům hraje prim. Žádná knižní série toho pro šikovné dětské prstíky neudělala víc než právě Minipedie. Nevěříte? Tak jednu vyzkoušejte, třeba právě tu s malou žirafou!

 

 

Nové knihy jsou jako květiny – barevné a voňavé. Balzac prý řekl, že „květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb“. Užijte si v květnu obojího!