Při objednávce nad 700 Kč dostanete dárek ZDARMA!

Přivítejte babí léto 15% slevou na knihy

Babí léto je tady a s ním poslední prosluněné dny před podzimem, které by byl hřích netrávit venku. I tam si s sebou můžete vzít dětské knihy, ať už s úkoly a aktivitami k tvoření nebo pohádkovými příběhy. Díky speciální slevové akci je teď u nakladatelství Svojtka nakoupíte výrazně výhodněji.

Období ve druhé půlce září, kolem začátku podzimu, se nazývá babí léto. Kdy začíná babí léto? Možná jste se setkali také s označením mariánské nebo svatováclavské léto – podle kalendářních svátků, které vám v tomto ohledu napoví.

Babí léto je tady!

Proč se říká babí léto

Když je počasí příznivé obzvlášť dlouho, může nastat až tereziánské babí léto, vrcholící v první třetině října. V Americe mají zas indiánské léto. Společné jim je nečekaně teplé a suché počasí, jako by se léto chtělo naposled ukázat v plné síle.

Proč se říká babí léto? Podle poletujících pavučinek, které připomínají šedé babské vlasy, anebo podle toho, že jde o léto pozdní, tedy zestárlé… zkrátka babí. Důležité je, že i když v některých ročnících nemusí nastat vůbec, když už tady babí léto je, je to jedno z nejkrásnějších období. Ideální na výlety, nese s sebou vůni nových začátků a zážitků.

Dobrá zpráva je, že knižní Babí léto u Svojtky přichází vždycky, bez ohledu na počasí. A vyznačuje se příslibem zajímavého čtení s krásnými knihami. Na našem e-shopu ve dnech 15. až 18. 9. 2023 získáte slevu 15 % navíc, a to i na knihy, které tam už jsou zlevněné. S kódem BABILETO23 tak nakoupíte u Svojtky se slevou minimálně 30 %. A je z čeho vybírat!

Babí léto láká: Vyrazte s knihou do přírody!

Využijte dosud dlouhých a prosluněných dní a vyrazte s dětmi do přírody, jedině tam poznáte, co znamená babí léto. Tipy, co všechno zajímavého můžete venku objevit, vám dají knížky a pracovní sešity od Svojtky, které se přímo na pozorování přírody zaměřují. Taková Tajná znamení přírody vám poodhalí tajemství toho, jak nebe, voda, rostliny, zvířata i samo počasí promlouvají. Co se z jejich projevů můžeme naučit? Co za vůně přináší jemný větřík babího léta?

interaktivní encyklopedii Kuk pod okénko Stromy se zaměříte na naše listnaté sousedy v lesích a parcích. Zjistíte, že dávají domov a obživu mnoha tvorům, které můžete v období babího léta pozorovat. Další, realisticky ilustrovaná kniha vám zase pomůže Stromy a jiné dřeviny rozeznávat.

Když už budete v lese, seznamte se i s jeho činorodými obyvateli a splňte s dětmi pár úkolů v tomto samolepkovém pracovním sešitě. A pokud máte les daleko, stačí vyrazit do parku nebo do zahrady, kde ani v babím létě hmyz nezahálí.

Knihy do přírody.

Tvořte s dětmi venku na čerstvém vzduchu

Pohybovat se v průběhu babího léta v přírodě je čirá radost a umožňuje nám to nachytat pár posledních slunečních paprsků před podzimem. Tvořte přímo v přírodě! A vezměte si s sebou jako rádce a průvodce naši novou knihu Skoro zapomenuté dovednosti. Je to příručka analogové zábavy do digitální doby. Návody v ní vám odemknou chvíle zábavy, která už po generace odolává zubu času.

Na výletech, ve vlaku nebo kdekoli na lavičce, když máte s dětmi dlouhou chvíli, se můžete zabavit aktivitami v nejrůznějších knížkách. Stačí vybrat činnost, která vašeho drobečka baví nejvíc. Uvidíte, že tvořit a plnit úkoly na čerstvém vzduchu, má něco do sebe:

  • Samolepky: S nejmenšími dětmi doporučujeme vyzkoušet řadu Velké samolepky pro malé ruce. Co třeba téma Já a můj svět? Vybírat můžete z mnoha dalších.
  • Otiskování prstíků: Oblíbená činnost, kterou můžete díky barevným inkoustovým polštářkům v knize provozovat kdekoli. Aktivity se zvířátky rozveselí všechny vaše výpravy.
  • Vyškrabávání: Vyškrabovací omalovánky se hodí k vyškrabování venku, kde můžete černé hoblinky z obrázků smést na zem. S těmito vyškrabávacími obrázky se navíc přiučíte něco zajímavého o zvířatech z celého světa.

Tvoření s dětmi, tipy na knihy.

 

Čtěte během babího léta příběhy a pohádky

Pozor, babí léto klame tělem. Dny jsou slunné a teplé, ale rána a taky večery a noci bývají chladné. Byla by škoda neprodloužit si atmosféru prázdnin a hned zalézat na gauč před obrazovky a displeje. Raději si s dětmi přečtěte pěkný, dobrodružný příběh.

Pětiminutových příbězích z lesa promlouvá přímo les, a to dokonce ve verších. Je to skvělý básník, a ještě lepší vypravěč. Prozradí vám svá tajemství o tom, jak spolu rostliny komunikují, kam odlétají ptáci i jak se během života promění malá žabka.

Pokud dáváte přednost příběhům o lidech, nahlédněte do 101 mýtů a legend, které vás vezmou na cestu hluboko do historie. Opravdovým klenotem dětské knihovničky se stanou Nejkrásnější Andersenovy pohádky nebo Nejkrásnější pohádky bratří Grimmů. O tyto klasické příběhy by v dětství neměl být nikdo ochuzen.

Pohádky a příběhy.

Nezapomeňte, kdy začíná Babí léto u Svojtky

Nezapomeňte využít knižní slevové akce, kterou pro vás k babímu létu připravilo nakladatelství Svojtka. Na jeho e-shopu získáte po zadání promokódu BABILETO23 při nákupu extra slevu 15 %, a to i na už zlevněné knihy. Díky této akci zjistíte, co znamená babí léto u Svojtky, a ve dnech 15. až 18. září 2023 nakoupíte knížky s minimálně 30% slevou.

Doufáme, že jsme vám dali pár tipů na pěkné čtení nejen na babí léto a že se vybrané knížky budou vám i vašim dětem líbit. Přejeme krásné chvíle nad stránkami knih a ať vás babí léto baví!

Babí léto u Svojtky s 15% slevou.