Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Prosinec hlásí novinky v oblíbených kategoriích knih!

Je tady poslední přehled novinek nakladatelství Svojtka v roce 2022. Těší nás, že zrovna v prosinci vám můžeme nabídnout přírůstky ve čtenářsky oblíbených kategoriích, jako jsou knihy s kouzelnou baterkou, zvukové knížky, encyklopedie s pohyblivými prvky i leporela s odklápěcími okénky.

Pokud vám ještě nějaký ten dárek pod stromeček schází, právě prosincový přehled knižních novinek je místo, kde můžete nasbírat tipy na poslední chvíli. Vedle dětských knih v něm najdete i tituly pro dospělé – pro nadšence do hudby a do cestování.

Kouzelné baterky

Knihy s kouzelnou baterkou, které jsou veršované a hledají se v nich schovaná zvířátka, jsou u našich malých čtenářů populární zklidňující aktivitou před spaním. Pomáhá se v nich medvídkovi a lvíčkovi dát dobrou noc všem zvířecím kamarádům. Techniku „kouzelné baterky“ jsme přenesli do dvou novinek tentokrát pro starší děti.

Farma a Noční zvířata - Kniha s kouzelnou baterkou zaujmou předškoláky, kteří se chtějí dozvědět zajímavosti o hospodářských nebo lesních zvířatech. Věděli jste například, že světluška je schopná během dvou let spořádat až 70 slimáků? Další překvapivé informace a hledání v obrázcích pomocí kouzelné baterky si nejvíce užijete s dětmi od tří do pěti let, jimž jsou tato dvě nová leporela určena.

První poslech

Znáte tu radost, když pozorujete své dítko, jak reaguje na hudbu? Jak vnímá rytmus, melodii, spontánně začíná tančit nebo si broukat? Podporujte dětskou muzikálnost už od raného věku. Zvukové knížky, kde se hudba propojuje s ilustracemi, jsou pro to přímo ideální.

Novinky ze série První poslech (pro děti od tří let) Klasická hudba a Ukolébavky do postýlky vynikají jednoduchým, čistým zpracováním se zvukovým panelem po straně a stylovými ilustracemi. Obě obsahují šest známým melodií, ale každá je trochu jiná. Klasická hudba seznamuje čtenáře s okolnostmi vzniku známých děl. Ukolébavky do postýlky vám zase díky textům umožní si s hudbou zazpívat.

 

Objevujeme pod okénky

Dva nové tituly z řady Objevujeme Les a Zahrada nejsou obyčejnými leporely s odklápěcími okénky. Tyto knihy s nádherným grafickým zpracováním vás uchvátí svou obálkou, která je tvořena výřezem, jímž vidíte do nitra knihy. Vzniká tak naprosto jedinečný efekt. Toto jsou knihy, které prostě chcete mít doma už proto, jak jsou pěkné.

Ale i obsahově vás a vaše děti zaujmou – budete se díky nim moct na chvilku zasnít a zastavit. Pozorovat například, jak les na jaře ožívá a jak se v průběhu roku mění. Nahlédněte mezi výřezy a pod okénka a pozorujte živočichy v lesích a zahradách.

 

Dinosauři a lidské tělo v pohybu

Ani kategorie velkých encyklopedií s odklápěcími okénky a pohyblivými prvky nepřijde v prosinci zkrátka. David Hawcock, světová třída v navrhování pop-up prostorových knih, od něhož jsme vydali výpravnou publikaci Tutanchamon, je také autorem dvou novinek Lidské tělo a Dinosauři v pohybu. Nechte vaše školáky se zájmem o biologii nahlédnout do útrob lidského těla. Přehledně, výstižně, názorně. Českou verzi textů v knize Dinosauři v pohybu připravil popularizátor paleontologie Vladimír Socha.

 

Na cesty a za muzikou

Jak se žije cestovatelům v karavanu, kteří brázdí kontinent ve větru, dešti, zimě, horku, po pobřežních cestách i vysokohorských silnicích? Chtěli jste to vždycky zjistit? Anebo byste sami takové dobrodružství rádi zažili a potřebujete jen pošťouchnout, nabrat inspiraci a odvahu?

Ponořte se do zážitků dvou francouzských cestovatelek, které napsaly knihu Karavanem po Evropě. Každá zvlášť, ve svém speciálně upraveném voze, křižuje Evropu. Ať už samy nebo s přáteli, nikdy se nenudí. V knize od Lonely Planet Karavanem po Evropě vám doporučují své nejoblíbenější trasy a přidávají tipy na další podobné výlety, které se dají absolvovat všelijak, ale jedině v karavanu je to to pravé dobrodružství.

 

Muzika natvrdo!

Zbystřete, fanoušci tvrdé muziky, metalu obzvlášť. Legendární kapela Arakain znovu vydává svou „bibli pro fanoušky“ 20 let natvrdo, která byla dlouho beznadějně nedostupná. Nové verze vychází navíc s přílohou Fan Club – na více než 200 stranách najdete přetištěná vydání originálního časopisu, který Arakain pro své fanoušky vydával. Takže ani majitelé původní knihy nepřijdou zkrátka.

 

To je z letošních novinek už opravdu všechno. Užijte si závěr roku s vašimi blízkými při činnostech, které vám dělají radost. Pokud to bude zrovna čtení knih od Svojtky, budeme jedině rádi, ale hlavně si odpočiňte a naberte síly na nadcházející zimu. Nashle v novém roce!