Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Rodiče nadchnou, děti si v nich vyberou. Říjnové novinky!

Naučte děti psát se smazatelným fixem, nabídněte jim sešit aktivit na téma zvířata v noci a přehrajte si ke čtení pohádky hudební skříňku na klíček. To vše a mnohem víc na vás čeká v říjnových knižních novinkách nakladatelství Svojtka.

Náš knižní říjen je plný krásných nových knih – je jich tolik, že se nám do článku ani nevejdou. Pokud chcete mít přehled o tom, co je u nás v nakladatelství nového, navštivte na e-shopu sekci Novinky nebo nás sledujte na sociálních sítích jako Facebook či Instagram, kde se vždy včas dozvíte o všech novinkách a akcích. Říjen je ideální měsíc – sklady jsou plné knih a vy se můžete začít pomalu poohlížet po vánočních dárcích.

Kouzelné psaní metodou NAPIŠ A SMAŽ 

Naučte děti psát písmena a čísla kouzelným způsobem. Metodou Napiš a smaž! Speciálně pro děti, které jsou ve věku, kdy se učí psát a zajímá je všechno, spojené s tvary písmen a číslic, jsme u nás v nakladatelství Svojtka & Co. připravili dvě knížky Kouzelného psaní. Mají pevné, lesklé listy, na které se dá psát smazatelným fixem na bázi vody. Poté vše stačí lehce přejet suchým hadříkem a je to – stránka je jako nová a nácvik psaní může začít nanovo.

Kouzelné psaní začíná v obou knihách uvolňovacími cviky pro ruce – linkami a vlnovkami i obrázky k dokreslení, které mají připravit dětskou ručku na vlastní psaní. V knize Písmena si pak vyzkouší tvary všech základních písmen abecedy, a to jak malá, tak velká písmena, a naučí se rozeznávat i psací a tiskací. Čísla dětem představí číslice od 0 do 10 a dají jim pár úkolů na počítání.

Využijte toho, že školní rok je stále ještě na začátku a děti mají dost energie a chuti procvičovat se v psaní i doma. Vyzkoušejte Kouzelné psaní metodou „napiš a smaž“.

Kouzelné psaní - vhodné pro stíratelný fix.

Stačí Jeden den a o zábavu je postaráno

Jeden den – to je série čtyř samolepkových sešitů v ideální velikosti. Chystáte se se svým předškoláčkem – ať už chlapečkem, nebo holčičkou – někam, kde hrozí, že bude mít dlouhou chvíli? A že by ho/ji to svádělo ke zlobení? Potřebujete ho/ji rychle zabavit? Vytáhněte z kabelky nebo batůžku pracovní sešit se samolepkami Jeden den.

Díky své velikosti a přibližně čtvercovému formátu se vám všude pohodlně vejde. Hned je po ruce, stačí otevřít a zábava se samolepkami může začít. Vedle aktivit na dolepování a hledání v obrázcích najdete v každém ze čtyř sešitů Jeden den příběh o zvířátkách, který děti zaujme i poučí:

Jak můžete vidět, každý ze čtyř titulů Jeden den má jiné téma. Kam vyrazíte příště a co tam zažijete? Vyberte si Jeden den podle příležitosti a skvěle se s vaším předškolákem bavte dolepováním více než 80 samolepek.

Jeden den a o zábavu je postaráno!

Dárek pro novorozence a jejich rodiče 

Málokterá kniha pro záznam prvních dětských krůčků a chvil na tomto světě je tak vkusná jako Krásné album mého dítěte. Nenajdete v něm žádné kýčovité ilustrace s nerealistickými barvami. Naopak, minimalistické stránky s jemnými motivy, vzory a sem tam nějakým drobným obrázkem vás přirozeně provedou zaznamenáváním pokroků a růstu vašeho drobečka v prvním roce jeho života.

Tato kniha pro novorozence je unisex – ať už máte chlapečka, nebo holčičku, doplňující obrázky a grafika se hodí k oběma. Texty na stránkách jsou rovněž univerzální a nenápadně vás povedou k zaznamenávání toho nejdůležitějšího a nejkouzelnějšího, co z prvních dnů svého dítěte rozhodně nechcete zapomenout.

Díky tomu, jak je Krásné album mého dítěte sestaveno, rodiče ani po několika měsících neztratí motivaci album děťátku vyplňovat a dolepovat do něj fotografie. Vytvořte svému dítěti jedinečnou památku do budoucna. Krásné album mého dítěte se skvěle hodí jako dárek do porodnice nebo na první návštěvu v rodině s novorozenětem.

Krásné album pro novorozence i rodiče.

Poslechni si, co vypráví… LIDSKÉ TĚLO!

V knížce Pětiminutové příběhy lesa jsme měli možnost prostřednictvím básniček a ilustrací naslouchat příběhům, které vypráví sám les. Dozvěděli jsme se o houbách, jelenech i fantastické žabí proměně. Pokračování této povedené knihy nás tentokrát nezavede ven, do přírody, ale naopak, obrátíme se dovnitř, do sebe. A to doslova! Protože další Pětiminutové příběhy nám bude vyprávět LIDSKÉ TĚLO!

Jestli jste jako malí milovali animovaný seriál Byl jednou jeden život, touto knížkou budete nadšeni. Začíná početím a tím, jak vůbec přicházíme na svět. Pak ve veršovaných příbězích o lidském těle navštívíme důležité orgány jako plíce, srce a trávicí systém. Nevynecháme ani mozek a kůži a nakonec zjistíme, jak funguje pět smyslů, díky nimž poznáváme svět.

Chybět nebudou ani kamarádské krvinky a jiné buňky s vtipnými průpovídkami v komiksových bublinách. Tato velice netradiční encyklopedie lidského těla pro děti je ideální pro všechny zvídavé hlavičky, co se zároveň rády baví a dívají se na svět kolem sebe kreativním způsobem. Prohlédněte si ji!

Pětiminutové příběhy o lidském těle.

 

Do bitvy s Myším králem povolává LOUSKÁČEK nové posily

Louskáčka se v posledních letech stal fenomén a mezi našimi čtenáři také jedna z nejoblíbenějších vánočních pohádek. O tom, kde se tento příběh vzal a proč je tak populární, jsme si něco pověděli už v tomto článku. Nyní bychom vás jen rádi informovali o tom, že Louskáček vychází ve dvou nových formátech: jednou jako prostorové 3D leporelo (s nádhernými pop-up scenériemi) a jednou jako knížka s hudební skříňkou, natahovanou na klíček.

Další knihy o Louskáčkovi do sbírky.

Kniha pro větší, která je naučí bavit se bez mobilů 

Říjnovou novinkou pro starší děti je kniha Skoro zapomenuté dovednosti s podtitulem Zábava bez moderních technologií pro mladou generaci. Čili ODPOJ SE A ZABAV SE! Nestárnoucí dovednosti našich předků čekají, až je mládež znovu objeví. Díky svěžímu jazyku a snadným ilustrovaným návodům si i dnešní děti budou moct vyzkoušet, jaké to je postavit ohniště, opravit si sám kolo, házet do řeky žabky z kamenů anebo poskládat papírovou vlaštovku, která skutečně poletí.

Zní vám to jako samozřejmosti? Vězte, že trávit čas venku podobnými činnostmi pro mladou generaci samozřejmé není. Skoro zapomenuté dovednosti pro ně mohou být vstupní branou k zážitkům, o kterých se jim skrz obrazovky nesnilo.

Zapomenuté dovednosti

30% sleva na jedinečnou Knihu aktivit

Využijte mimořádnou slevu na novinku Měsíc - Kniha aktivit a v týdnu od 2. do 8. října 2023 si ji pořiďte o 30 % levněji. Jedinečné grafické zpracování, půvabné ilustrace, originální úkoly. Kniha Měsíc se z kategorie sešitů s aktivitami tak trochu vymyká. Děti v ní navštíví svět zvířat po setmění, kdy je vše zahaleno tajemstvím, odkrývajícím se po přízračnou září Měsíce.

Nahlédněte do zšeřelých pouštních dun i tajemných oceánů. V knize aktivit Měsíc budete řešit bludiště, hledačky a spojovačky. Dolepíte spoustu samolepek a seznámíte se s noční přírodou z celého světa. Nezapomeňte, pokud vás Měsíc - kniha aktivit zaujala, tento týden si ji můžete koupit za skvělou cenu.

Akční titul - měsíc.