Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Vezměte knížky na prázdniny

Jak zabavit děti v druhé polovině prázdnin? Poradí vám srpnové knižní novinky od Svojtky. Vezměte knížky s sebou na dovolenou nebo na výlet. Různorodé novinky se hodí ke všem prázdninovým aktivitám. Malování vodou oceníte u moře či u bazénu, knížky se světýlky zase do spacáku ve stanu.

 

Vybarvujte znovu a znovu – vodní omalovánky se štětcem

Voda, voda, voda! V létě se jí děti nemůžou nabažit. Nemusí se v ní ale jen koupat. Můžou si s ní hrát a tvořit i ve chvílích, kdy je potřeba udržet je chvíli na dece, aby se krapet zahřály a zmodralé rty zase nabraly tu správnou barvu :) A když už mluvíme o barvách, ty určitě najdete v našich nových vodních omalovánkách Malování vodou, které obsahují i štětec. Stačí jej namočit do obyčejné vody, přetřít lehce obrázky a ilustrace se nádherně, sytě vybarví. Po chvíli, až obrázky zaschnou a barvy vyblednou, je možné vymalovávat je znovu a znovu. Taková zábava s vodou se jen tak neomrzí!

Krásné syté barvy děti (i rodiče) zbožňují. Vychutnat si je společně můžete v další knížce Mláďata. Tato knížka na principu malování vodou je kvalitně zpracovaná a má pevné stránky. Cenově se vám určitě vyplatí víc než jednorázové vodní omalovánky, a to díky možnosti opětovného vymalovávání. Podívejte se třeba na ukázku Malování vodou – Příroda nebo na Dinosaury.

Ano, kategorie Malování vodou má v této edici už šest přírůstků. V našich srpnových novinkách se můžete těšit na tato témata:

Sedmkrát 101 věcí – to už je pořádná várka k hledání a nalepování

Série pracovních sešitů se samolepkami 101 věcí k hledání a nalepování je u našich zvídavých čtenářů mimořádně oblíbená. Nejspíš díky kulatým samolepkám, které se malým ručkám dobře drží, jasným jednoduchým úkolům a sympatickým ilustracím scenérií, kam se samolepky doplňují. Také proto má tato edice už sedm přírůstků!

Na své si díky různým tématům přijdou jak kluci, tak i holky. Už i tříleté děti zvládnou samolepky dolepovat samy, a vy tak díky těmto sešitům získáte bezva způsob, jak zabavit děti doma i během letních dnů, kdy počasí výletům a venkovním aktivitám úplně nepřeje.

A z jakých knížek můžete v této kategorii vybírat?

Jdeme vyškrabovat

Máme nové vyškrabávací knížky! Barevní jednorožci a Barevná zvířata – Vyškrabávací obrázky obsahují oboustranné dřevěné škrabátko a na stránkách najdete aktivity s naznačenými obrysy obrázků, které usnadní tvoření.

Malých černých hoblinek, které při vyškrabávání ze stránek odpadávají, se nemusíte obávat. Teď v létě není nic snazšího než vzít vyškrabávací knížky s sebou na výlet. Hodí se je vytáhnout při svačinové pauze v lese nebo na lavičce v zámeckém parku při čekání na prohlídku. Určitě vás napadnout další prázdninové situace, kdy je třeba dětem ukrátit pár minut. Nemusíte se shánět po nástroji – škrabátko je součástí knihy!

A co v případě nepřízně počasí, kdy jste zůstali s vyškrabávacími knížkami doma? Vezměte si je aspoň na zahradu nebo na terasu. Pokud ani to nepůjde, doporučujeme vyškrabovat nad podlahou a povrchem, který se dá snadno zamést a setřít. I přitom se samozřejmě může dítě zapojit.

Pusťte si k aktivitě třeba písničky a pusťte se s dětmi do vyškrabování – nechte je propadnout kouzlu tvoření, při kterém se pod dřevěným hrotem objevují barvy jako kouzlem. Vyškrabování obrázků je zase jiným druhem manuální činnosti, při níž děti zažijí skvělý pocit soustředění a zcela se ponoří do tvoření. Nerušte je, nechte je vyškrabovat, jak dlouho se vydrží soustředit, a podporujte v nich tento druh koncentrace.

Pro větší děti, školáky, kteří se při vyškrabování chtějí i něco o svém oblíbeném tématu dozvědět nebo vyluštit složitější hádanky a rébusy, máme sérii Vyškrabuj a poznávej:

Dobrou noc – ve stanu nebo na přespávačce s kamarády

Chcete vašim mrňouskům připravit nezapomenutelné zážitky při jednom z prvních prázdninových spaní mimo domov? Ať už ve stanu, v penzionu, v hotelu nebo třeba v pokojíčku u příbuzných či kamarádů, čtení na dobrou noc se světýlky pozvedne tento neobvyklý večer na něco zcela výjimečného. Do zavazadel na dovolenou se vám snadno vejdou leporela Moje blikající zvuková knížka. Z této edice vám představíme rovnou dvě novinky: V noci a Dobrou noc, farmo!

V noci se podíváme do setmělých ulic města, kde se probouzejí noční zvířátka. Krátké veršované básničky nám povypráví, co tito tvorové za tmy zažívají. Děti si můžou poslechnout jejich zvuky a nechat rozzářit světýlka na stránkách. Pod peřinou se budou obzvlášť vyjímat! Dobrou noc, farmo! nás vezme na prohlídku farmy, kde se hospodářská zvířata chystají spát a je třeba jim všem popřát dobrou noc: „Venku nebo ve stodole, u rybníka, vedle pole…“

 

Léto ještě zdaleka nekončí. Užijte si i druhou půlku prázdnin naplno, a pokud vám přitom budou dělat dobrou společnost knížky z našeho nakladatelství, budeme jedině rádi. Můžete se s nimi na vašich cestách vyfotit a pochlubit se jimi u nás na Facebooku nebo Instagramu.