Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Zvukové novinky a otiskování s tématy, která děti milují

Představování červencových knižních novinek od nakladatelství Svojtka začneme plejádou zvukovek – je to totiž úplná hitparáda! A jaké počiny se umístily na prvních příčkách?

Rozhodně Hlučná farma a Hlučná divočina. Tyto dvě zvukové knížky vynikají originálními živými ilustracemi. Vaše děti z nich nebudou moct spustit oči. Na každé stránce se toho odehrává tolik…

Na farmě děti prožijí celý den, od ranního probuzení kohoutem až do večera, kdy ze svých skrýší vylézají noční tvorové, aby si sehnali něco k snědku. Děti si přitom budou moct poslechnout deset různých zvuků a na obrázcích hledat tvory, kteří je vydávají. Hlučná divočina oproti tomu představí různá prostředí. Prozkoumejte s dětmi zvuky džungle, oceánu, savany i polárních oblastí.

Cesta za zvířaty kolem světa na vlně těch nejroztodivnějších zvuků začíná!

Poslouchejte a hledejte zvířata i dopravní prostředky

Trochu menší formát mají zvukovky, které jsou rovněž určeny menším dětem. Nejde v nich ani tak o poznávání nových věcí, jako spíš o hledání toho, co děti dobře znají a mají tááák rády. Poslechni si zvuk – rozlož obrázek – a najdi toho, kdo jej vydává. Je to tak prostá, bezvadná aktivita! Prckové si při ní upevní slovní zásobu a zabaví se. Tato zvuková leporela se jmenují Dívej se a poslouchej, jedno se zaměřuje na Zvířata, druhé na Vozidla. Klasická témata, která děti nikdy neomrzí.

A do třetice zvukovky. Nová série, která je na pomezí dvou výše zmíněných. Přináší nejen spoustu zajímavých poznatků ze světa zvířat, ale také zajímavých aktivit na hledání tvorů schovaných ve velkých obrázkových scenériích. Ve zvukových knihách Poslouchej a hledej si děti procvičí i počítání. Najdou v lese tři lišky a na horách dva orly? Takové a podobné úkoly skýtá knížka Poslouchej a hledej Zvířata. V každém prostředí čeká také jedna zvuková hádanka: Jaké zvíře vydává tento zvuk?

V poslední zvukovce z červencových novinek, Poslouchej a hledej Na farmě, zažijí malí čtenáři-posluchači plnohodnotné venkovské dobrodružství ve stodole, mezi drůbeží na dvorku i s králíky v záhonech. Zkrátka farma, jak má být – plná nejrůznějších zvířecích obyvatel a jejich zvuků.

Otiskuju, otiskuješ, otiskujeme NEJEN prstíky!

Zvukové knížky děti jistě zabaví, ale přiznejme si to, někdy nám ze všeho toho zvířecího skřehotání a houkání záchranářů trochu drnčí hlava a jako rodiče toužíme spíš po klidu. Naštěstí jsou další knižní novinky, vycházející v červenci u nakladatelství Svojtka, o poznání tišší. Jedná se totiž o kreativní rukodělné tituly zaměřené na otiskování prstíků a podobné aktivity.

První je Království zvířat, originální kniha obsahující paletu s barevnými inkousty. Najdete v ní také vytlačovací šablony a více než stovku samolepek, aby bylo dětské tvoření ještě pestřejší. Tipy na otiskování (nejen) prstíků na začátku poradí, jak se kreativně „vyřádit“, a jednotlivé stránky s úkoly ke splnění vaše děti provedou celým královstvím zvířat, které je zapotřebí barevně dozdobit. Děti zapojí nejen konečky prstů, ale i celé dlaně! Jistě, budete je pak muset důkladně umýt, ale za ty chvíle tvořivé zábavy, dětské radosti A TICHA to rozhodně stojí :-)

Otiskni prstíky s titulem V AKCI od pondělí 3. července

Představení červencových novinek od Svojtky zakončíme třemi přírůstky v oblíbené edici Otiskni prstíky. Tyto otiskovací aktivity se v posledním roce staly u našich malých čtenářů ohromně populární a u jejich rodičů jakbysmet. A tak vás jistě potěší, že další tituly přibývají… A co je v této kategorii nového?

Vidíte sami, že oblíbená témata se nám prolínají od zvukových knížek až po ty výtvarné. Není se čemu divit, neboť farma, dopravní prostředky a zvířata z celého světa u dětí vítězí na celé čáře. Vsaďte i vy na jistotu a díky knihám plných úkolů, z nichž každá vychází spolu se sadou devíti polštářků s barvami, nabídněte dětem fůru zábavy a tvořivého vyžití.

Aby vám neutekly žádné novinky…

Ukázali jsme vám nové knížky od Svojtky: dvě velké kategorie – zvukové knížky a otiskování prstíků – plné nových přírůstků. V červenci toho ale v našem nakladatelství vychází 

mnohem víc. Prozkoumejte e-shop Svojtka.cz, kategorii Novinky, nebo nás začněte sledovat na jedné ze sociálních sítí, například na Facebooku nebo Instagramu, ať vám nic nového neunikne.