Využijte naši akci "KNIHY 2 + 1 ZDARMA"

Knižní tipy na cestování a dovolenou s dětmi

Knihy na dovolenou s dětmi

 

Léto je konečně tady! Dny jsou dlouhé, slunce brzy vstává a pozdě jde spát – a my i naše děti s ním. To znamená spoustu času na čtení :) A taky spoustu času, který je potřeba dětem vyplnit a nějak smysluplně je zabavit, ať už trávíte s dětmi léto na cestách nebo odpočinkem doma. Přinášíme vám knižní tipy pro děti na léto 2023. Jsou to knížky, které se hodí na cesty do vlaku i do letadla, na deku k rybníku i k moři.

Odteď najdete na našem e-shopu všechny knížky se slevou nejméně 15 %. O důvod víc vybrat si knížky na dovolenou s dětmi právě u Svojtky.

Vodní omalovánky na léto

Oblíbenou kategorií v letošní letní sezóně je Malování vodou. V našem e-shopu najdete spoustu nejrůznějších vodních omalovánek pro malé i větší děti. Některé se štětcem, jiné s vodou plnitelným fixem, kterým lze malovat přímo na stránky. Knížky na principu malování vodou mají to kouzlo, že po zaschnutí barvy zmizí a lze je vybarvovat znovu a znovu. V tomto článku jsme se na různé druhy vodních omalovánek podívali podrobněji.

Na toto léto vám doporučujeme řadu kouzelné malování. Při vybarvování vodou pomocí fixu (který je součástí knih) se v kouzelném malování děti naučí čísla a také tvary a barvy. Můžete si je vzít s sebou opravdu kamkoliv – nezaberou moc místa a vodu jistě seženete všude, i na dovolené tuzemsku či v zahraničí.

Leporela do vody

A co pro prťata, která omalovánky na principu malování vodou teprve objevují? Která teprve zjišťují, co je to kniha a že s knížkami může být zábava? Pro malé děti se na léto hodí kouzelné knížky do vody. Jsou to leporela, která můžete přímo namočit ve vaničce nebo v bazénu. Miminka si na ně můžou zkusit malovat prsty. Mají pestré barvy a objevují se v nich obrázky jako velké překvapení. Tato leporela do vody opravdu rychle zasychají a dětičky si s nimi skvěle vyhrají v rámci cachtání a vodních radovánek i v malém bazénku třeba na terase.

Vyzkoušejte jedno z leporel do vody z tohoto seznamu, který vám za nakladatelství Svojtka doporučujeme na léto 2023:

Pracovní sešity na prázdniny

Na prázdniny a na cesty se určitě hodí větší zásoba pracovních sešitů s aktivitami pro děti různého věku. Na našich stránkách jich najdete nepřeberné množství a můžete si vybírat podle témat, která děti zajímají, nebo podle oblasti vzdělávání, již chcete v létě s dětmi rozvíjet, například před nástupem do první třídy. Tyto pracovní sešity s úkoly pro děti jsou přímo na téma léto a cestování. Podívejte se, jak tráví léto zvířátka z lesa. Vyzkoušejte první omalovánky o tom, jak se dá s dětmi parádně užít léto, anebo se vydejte na cesty s Baltazarem a Pepínem ve velkém pracovním sešitu, sestaveném na základech Montessori pedagogiky.

A jaké pracovní a samolepkové sešity jsou vhodné přímo do vlaku nebo do letadla? Tyto aktivity s pěnovými samolepkami mají malý formát a vejdou se pohodlně do kufru i do batůžku! Vyberte si téma, které vaše děti nejvíc zajímá:

Dětské knížky o moři a k moři

Chystáte se s dětmi k moři? Určitě by je zajímalo, jak to tam chodí, vypadá a jaká zvířata tam mohou potkat. Pořiďte jim jednu z těchto knížek, aby se mohli pořádně na dovolenou těšit! Dobrý tip je také vyrobit si doma takový letní „adventní kalendář“ před dovolenou, například ve formě obrázku s políčky na ledničku, na kterém budete každý den s dětmi odškrtávat nebo vymalovávat jedno políčko. Dárek v podobě dětské knížky o moři vám pak takové čekání jistě zpříjemní.

Pokud si váš drobeček teprve rozšiřuje slovní zásobu, rád si prohlíží obrázkové knížky a objevuje zvířátka ukrytá pod okénky, nabídněte mu ke čtení První slova Moře. Leporelo na stejném principu, ale mnohem, mnohem menší, které se hodí přebalovací tašky nebo do kapsy ke kočárku je Podívej se, kdo se schovává - V moři. Prima knížka s puzzle, do níž může dítě vkládat obrázky, je MiniPEDIE - Objevujeme svět! Mláďata z moře. A kdo chce s dítkem procvičovat jemnou motoriku a koordinaci oka a ruky, určitě ocení Velké samolepky Pod mořem.

Pro budoucí piloty a pilotky, letušky a stevardy…

Čeká vaši rodinu první velký výlet letadlem? Tyto fascinující dopravní prostředky můžete s dětmi předem prozkoumat ve dvou interaktivních knihách:

Představili jsme vám několik knih pro děti na léto 2023. Doufáme, že jsme vám aspoň trochu poradili, jak zabavit dítě o prázdninách. Čtení s dětmi na cestách zpříjemní vaše dovolené a utvoříte si společně spoustu krásných vzpomínek na letošní léto. Přejeme vám spoustu úžasných zážitků, prosluněných dní a pohodový návrat domů ze všech vašich výletů s dětmi!